Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bírálták a bor­vidék borait

3 nagyarany, 34 arany, 103 ezüst

Bírálták a bor­vidék borait

| Etzl Edgár | Zöld Sopron

Három bor nyert nagyarany minősítést a Soproni Egyetem Ligneum látogatóközpontjában szervezett soproni borvidéki borversenyen.

A legtöbb pontot a Vincellér Borbirtok 2013-as, késői szüretelésű zenitje szerezte, ezt követte a Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. 2018-as chardonnay pezsgője, majd a Horváth Borászat 2017-es vörös cabernet franc-ja.


A 2019 óta először megrendezett versenyen 44 soproni borász 182 borát bírálták szakértők. A három nagyarany mellett kiadtak 34 arany, 103 ezüst és 17 bronz minősítést. Az esemény megnyitóján ­Mikó Gábor, a Sopron–Fertőmenti Hegyközség hegybírója elmondta: ilyen nagy számban még nem érkezett nevezés a borversenyre.


Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke kiemelte, hogy az elmúlt években a borvidék a fejlődés útjára lépett. Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében elmondta, a bortermelés apáról fiúra szálló hagyománya a soproni kultúra része, és bár a borvidék nem a legnagyobb, de az egyik legkarakteresebb hazánkban. Hangsúlyozta, az önkormányzat minden támogatást megad a gazdáknak.

Kapcsolódó cikkek

A vágott virágok titkai

A vágott virágok titkai

2022. 05. 04. | Madarász Réka

Több hölgy idegenkedik a vágott virágtól, mert az gyorsan elhervad. Vajon mit tehetünk azért, hogy a szépséges csokorban minél tovább gyönyörködhessünk?

A természet védelméért

A természet védelméért

2022. 05. 04. | Köves Andrea

Kiemelten fontos, hogy a gyerekek számára természetes legyen: óvják és szeressék a környezetet – erre hívja fel a figyelmet a május 10-i madarak és fák napja. Sopronban ennek jegyében több kezdeményezés is várja a családokat.