Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családi nap rackajuhokkal
Sarród település szomszédságában található a Lászlómajor, itt rendezik meg idén is a népszerű majorsági családi napot. Fotó: Fertő–Hanság Nemzeti Park

Tartalmas programokkal lehet megszerettetni a fiatalokkal a természetet

Családi nap rackajuhokkal

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Etetőkészítés, szürkemarhagulyás-kóstoló, rákosivipera-stand és népi játszóház is várja a családokat Sarródon, a Lászlómajorban október 28-án, szombaton tíz órától – ezúttal is megrendezik a majorsági családi napot.

Az őszi szünet egyik fénypontja lehet a család minden tagjának a Fertő–Hanság Nemzeti Park majorsági családi napja. A szervezők számára kiemelten fontos, hogy a különleges értékekkel rendelkező természetvédelmi területeket, a bemutatóhelyeiket minél többen fedezhessék fel, ennek a szemléletformáló programsorozatnak a része a családi nap. A nemzeti park munkatársai hisznek abban, hogy a jövő nemzedékét a természet védelmére, szeretetére tartalmas programokkal lehet a leghatékonyabban megtanítani.


– Olyan programcsokrot állítottunk össze október utolsó szombatjára, amelyet a család minden tagja élvezhet korosztálytól függetlenül – emelte ki Geréné Földvári Aranka, az ökoturisztikai és környezeti nevelési osztály vezetője. – Maga a helyszín is látványos: Sarród település szomszédságában található a Lászlómajor, amely az Esterházyak egykori gazdasági központja volt. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012 nyara óta megújult funkcióval és „köntösben” fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyerekcsoportokat. Az interaktív, az élővilággal és a régi mesterségekkel foglalkozó kiállítások, illetve a majorság udvarában kialakított régi magyar háziállatfajtákat bemutató karámsor igazi látványosságokat kínálnak a gyerekeknek. A családi napon megismerkedhetnek a kicsik és nagyok a magyar szürke szarvasmarhával, a házi bivallyal és a rackajuhhal is, ez utóbbit akár meg is lehet simogatni.

A program sok-sok izgalmat kínál a látogatóknak, a Lászlómajor értékeinek felfedezése mellett nyomozó játék, „Liba Labor”, etető- és rovarhotel-készítés, gyepvédelmi tanácsadás, népi játszóház és kézműves foglalkoztató, valamint helyi termelők portékáit felvonultató vásár is szerepel. A színpadon koncertezik a Kolompos zenekar, a Fajkusz Banda és a Galaxy együttes, a délután folyamán a Majorka Bábszínház előadását élvezhetik a gyerekek. A nemzeti park már most készül az adventi időszakra, amikor ismét a családoknak szervez majd az ünnepkörhöz illő programot.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...