Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erdei kalandozások
Június elején két őzgida jött világra az Erdő Házában, akik elbűvölik a látogatókat, de bővült az állandó kiállítás is. Fotó: Filep István

Tematikus programok az állatkertek világnapján

Erdei kalandozások

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Üdítő erdei környezettel és sok-sok élménnyel várja egész nyáron a családokat az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont.

– Nyár elején új lakókkal bővült a vadasparkunk, hiszen június elején két őzgida jött világra nálunk, akik elbűvölik a látogatókat – mesélte dr. Takács Viktor erdeiiskola-vezető. – Június végére várjuk a dámszarvasoknál is a kis borjúk születését, és a kacsákhoz is érkezett egy fészekalj. Mindemellett folytatódik a tojáskeltetési programunk, így fácáncsibékkel is találkozhatnak a látogatók. Állandó kiállításunk is bővült az utóbbi hetekben, a preparátumaink közé egy fokozottan védett rétisas érkezett.


Az Erdő Háza az idei nyáron is sokszínű táborokkal készül, a bejárós táborok mellett augusztus első és második hetében egy izgalmas bentlakós táborra is várják a kalandkedvelő gyerekeket. A szállás az erdő ölelésében található, nemrégiben átadott Muck turistaházban lesz. A táborozókra sokrétű programok várnak az erdő szépségeinek, értékeinek felfedezése során. A gyerekek megismerkedhetnek a soproni erdő kellemes, hűvös zugai­val, patakjaival, forrásaival, de távolabbra is kalandoznak majd, hiszen a Tómalmon felfedezhetik a TAEG Zrt. gondozásában lévő csemetekertet, és a Szárhalmi-erdő szépségeibe is bepillanthatnak egy túrázás során.

Augusztusban két különleges programmal is készül a látogatóközpont a soproni családok és a turisták számára, az augusztus 5-i, szombati program címe: Őznász és buttoló. Az őzek különböző hangokon hívják egymást, a buttoló egy olyan síp, amelynek a megszólaltatásával be lehet hívni az üzekedő őzbakokat, akik keresik a sutáknak a társaságát. Július végén, augusztus elején van az őzek párzási időszaka, a programmal könnyebb megfigyelni az állatokat.

Augusztus 9-én, az állatkertek világnapján tematikus programmal várják a vendégeket: állatkerti vezetéssel és foglalkozásokkal.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...