Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erdők hete Sopronban
Az erdőpedagógia iránt érdeklődő óvónők, tanárok a standokon természetközeli játékok, programlehetőségek közül válogathattak a múlt csütörtöki rendezvényen. Fotó: Németh Péter

Az erdő nagy kincs, amelyet közös feladatunk óvni és védeni

Erdők hete Sopronban

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Sopronban, az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban tartották az erdők hete országos nyitórendezvényét, amelyre az óvónőket és a tanárokat is várták.

Országszerte több mint száz programot szerveztek az erdészetek, a fák világa iránt érdeklődőknek az erdők hetén. A 27. alkalommal megrendezett eseménysorozat az erdők szeretetére, védelmére hívta fel a figyelmet. Az országos megnyitórendezvényt a soproni Erdő Házában tartották, a programra számos, a természet értékeit bemutató kiállító érkezett az ország minden pontjáról. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a pedagógusok élménydúsan taníthassák a gyerekeket a természet szeretetére, védelmére.

Népszerű parkerdő

– A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. számára megtiszteltetés, hogy Sopron adhatott otthont az országos programsorozat nyitórendezvényének – hangsúlyozta. dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója a megnyitón.

Dr. Farkas Ciprián polgármester a város nevében köszöntötte a rendezvény vendégeit. Ünnepi gondolataiban kiemelte: a Soproni Parkerdőt évente tízezrek keresik fel, az önkormányzat a Tanulmányi Erdőgazdasággal közösen nagyon sok munkát és energiát fektet abba, hogy az vonzó legyen a látogatók számára. Az erdőt nagy kincsnek nevezte, amelyet közös feladatunk óvni és védeni.

Természetközeli játékok

A megnyitó után az erdőpedagógia iránt érdeklődő óvónők, tanárok a standokon természetközeli játékok, programlehetőségek közül válogathattak, miközben megtekinthették az Erdő Házát és a közelben lévő Muck turistaházat is. A Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény is képviseltette magát a rendezvényen. Szála Renáta igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta: másodszor nyerték el az ökoiskola címet, céljuk, hogy a jövőben az örökös ökoiskola titulust is megkapják. Intézményük számára nagyon fontos, hogy a mindennapok során a speciális nevelési igényű diákok felfedezhessék a természeti értékeket, a fenntarthatóságot sok-sok interaktív programon keresztül. 

Próbálja ki kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...