Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jutalmazott önkéntesek
Osztrák és magyar önkéntes tűzoltók munkáját köszönte meg a városvezetés Fotó: Németh Péter

Tűzön–vízen fontos az osztrák–magyar együttműködés

Jutalmazott önkéntesek

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Fertő tavi cölöpházak oltásában részt vett magyar és osztrák önkéntes tűzoltókat jutalmazták múlt héten a városházán. Az okleveleket és emléklapokat dr. Fodor Tamás, valamint Dobson Tibor adta át.

Emberfeletti, áldozatos munka – így jellemezte az önkéntes tűzoltók tevékenységét dr. Fodor Tamás. Sopron polgármestere egy közös ünneplésre hívta össze azokat a magyar és osztrák önkénteseket, akik a Fertő tavi cölöpházak oltásában segédkeztek. A városvezető köszöntőjében arról beszélt, hogy körülbelül 150 tűzoltó vett részt az oltásban, nekik oroszlánrészük volt abban, hogy sikerült megmenteni a cö­­löpházak jelentős részét.

Az ön­­kéntesek munkáját méltatta Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Sallai Péter, a Győr–Moson–Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. Alois Kögl, Burgenland tartományi tűzoltóparancsnoka az osztrák–magyar együttműködés fontosságáról, illetve az önkéntes tűzoltóságok jelentőségéről beszélt. A rendezvény végén dr. Fodor Tamás és Dobson Tibor 13 osztrák önkéntes tűzoltóság képviselőjének adott át elismerő oklevelet, valamint értékelték a fertőrákosi, harkai, hegykői, nagycenki, nagylózsi önkéntes tűzoltók, a GYSEV Zrt. és a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársainak áldozatkész se­­gítségnyújtását is.

A rendezvényen Sallai Péter emléklapot adott át az augusztus 10-i viharkárok felszámolásában nyújtott segítségért a völcseji, sopronhorpácsi, peresztegi, nagy­­lózsi, nagycenki, lövői, hegykői, harkai, fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltóknak, a fertőrákosi tűzoltó egyesületnek és a Győr–Moson–Sopron Megyei Tűzoltó Szövetségnek.

A rendezvényen Szarvas Anna fuvolaművész és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjai adtak műsort.

Óriási pusztítás

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, június 27-én lángra kaptak a cölöpházak Fertőrákoson. A 21 épületből tíz teljesen elpusztult, van, ahol csak az üszkös facölöpök merednek a hajdani nádtetős faépület helyén. A hatóságok eljárást indítottak, a nyomozás még tart, így azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a pusztító tüzet.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...