Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közös védekezés
– A biztonság és a lakók megnyugtatása érdekében porral oltó készülékeket szereztünk be a lépcsőházba – nyilatkozta Kirschner Attiláné társasházkezelő. Fotó: Filep István

Fontos, hogy ne torlaszoljuk el a lépcsőházban az utat

Közös védekezés

| Etzl Edgár | Zöld Sopron

Mi sem egyszerűbb az ünnepek alatt, mint kirakni az erkélyre, a folyosóra a halászlevet, ha tele a hűtő. Ez viszont rendkívül balesetveszélyes, hiszen a gyanútlan szomszédok a félhomályban áteshetnek a láboson...

A leggyakoribb hiba, hogy a lakók a közös folyosón vagy a lépcsőház fordulójában tárolják használati tárgyaikat. Holzmann Péter soproni tűzoltó alezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetőjétől megtudtunk: babakocsi elhelyezése csak a közlekedő azon részein engedélyezett, ami menekülési úton kívül esik, például zsákfolyosó végfalánál. Mást a közlekedőn kizárólag nem éghető anyagú szekrényben tárolhatunk, amit csak akkor helyezhetünk ki, ha utána a folyosó nem lesz szűkebb, mint az oda vezető ajtó szélessége.

Ezek a szabályok a növényekre is vonatkoznak. – A falra 195 centiméter magasság felett helyezhetők el növények, így nem akadályozzák a menekülést – magyarázta a tűzoltó alezredes.

A katasztrófavédelem nemrég háromnapos programot hirdetett, melynek során a helyi kirendeltség szakértőjével telefonon és e-mailben konzultálhattak az érdeklődők. – Gyakran el kellett mondanunk, hogy a közműelzáró elé nem szabad pakolni, hogy a biciklitárolóban csak 50 köbcentiméteresnél kisebb motorkerékpár, a pincékben pedig maximum 10 liter benzin és 1 garnitúra gumiabroncs tárolható – mesélte.

A kirendeltség munkatársai a tízemeletes házakat három-, a kisebbeket hatévente ellenőrzik – ezen kívül csak bejelentés esetén érkeznek. 

Kapcsolódó cikkek

Megújultak a parkok

Megújultak a parkok

2023. 09. 20. | Etzl Edgár

Befejeződött a fejlesztés, gyönyörűen megújult három soproni zöldterület, a Paprét, a Washington park és a Szélmalom tér.

Legyenek színek a kertben!

Legyenek színek a kertben!

2023. 09. 20. | Madarász Réka

Az őszről a legtöbb embernek az elmúlás jut eszébe. A fák lehullatják lombjukat, a természet pihenni készül. Ám az elmúlásnak nem kell szomorúnak lenn...