Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

| MTI | Zöld Sopron

– Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén.

– Az állatvédelem jelentős hányadát teszi ki annak a munkának és szemléletváltásnak, amely a biológiai sokféleség megőrzését, az ökológiai rendszerek megóvását, a fenntartható gazdálkodásra épülő, versenyképes termelést szolgálja.

A miniszter kiemelte, a magyarok felelős gondolkodását, az élővilág iránti tiszteletét tükrözi, hogy több mint negyedmillióan vettek részt a kormány által indított állatvédelmi online párbeszédben.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hozzátette: a párbeszéd bebizonyította, hogy a témakört széles társadalmi együttműködés övezi. A kérdőív két fontos kérdésében, a felelős állattartásra történő nevelés, valamint az ivartalanítás témájában is már most fontos előrelépés történt. A Nébihhel közösen elindították a Gazdijogsi online képzést, valamint az ivartalanítási programot. Azóta, hogy kötelezően chippel kell megjelölni a kutyákat, jelentősen csökkent az ebrendészeti telepekre bekerülő állatok száma, de még így is országszerte több mint 17 ezer kutyát fogtak be 2020-ban.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...