Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megőrzik a múlt értékeit a jövőnek
A Színek és rétegek című vándorkiállításon 14 épület helyreállítását, valamint 28 ház homlokzatfelújítását mutatják be. Fotó: Filep István

Megőrzik a múlt értékeit a jövőnek

| Zöld Sopron

Az elmúlt években számos műemlék épület újult meg Sopronban. Ezeket mutatja be a Színek és rétegek című vándorkiállítás, amelyet múlt pénteken egy műemlékvédelmi konferencia keretében nyitottak meg a Lábasházban.

A rendezvényen dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: bár Sopron csupán a 14. legnépesebb város Magyarországon, ennek ellenére a második legtöbb műemlékkel rendelkező település hazánkban. – Feladatul kaptuk ennek az épített örökségnek a megőrzését, és feltett célunk, hogy jobb állapotban adjuk át a következő generációnak, mint ahogy kaptuk – mondta a polgármester. Sopron az elmúlt években jelentős támogatást kapott Magyarország Kormányától, a Modern Városok program keretében számos épületet újítottak fel városszerte.

A tárlatot, amely 14 épület helyreállítását, valamint 28 ház homlokzatfelújítását mutatja be, dr. Markó Balázs és dr. Tárkányi Sándor építész szervezte. A Színek és rétegek című vándorkiállítás az 1953-ban megjelent, Csatkai Endre és Dercsényi Dezső által szerzett Sopron és környéke műemlékei című topográfia 70. évfordulójára készült.

A vándorkiállítást még Budapesten, Veszprémben, Nagyváradon, Kolozsváron, Győrben és Pécsen mutatják be – Sopronban november 26-ig látható, hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Újra Virágos Sopronért

Újra Virágos Sopronért

2024. 05. 08. | Köves Andrea

Közel két évtizede indult útjára az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért előadássorozat, amelynek májusi rendezvényét a Ligneum láto...