Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult hazánk első erdei tornapályája Sopronban
Gyerekek gyűrűjében Jábor László a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Gulyás Andrea államtitkár, valamint Barcza Attila, önkormányzati képviselő. Fotó: Kovács Zoltán

Megújult hazánk első erdei tornapályája Sopronban

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az 1971-ben –az országban elsőként – megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott.

Meggyőződésem, hogy a mai, urbanizálódott és a természetes környezetétől mindinkább elszakadó ember számára az erdő rendkívül fontos, pótolhatatlan – hangsúlyozta avatóbeszédében Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A soproni parkerdő munkatársai különös figyelmet fordítanak arra, hogy megóvják a rájuk bízott erdőt. Nélkülük és a hozzájuk hasonló elhivatott erdészek nélkül nem valósíthatnánk meg az állami erdőgazdaságok közjóléti és turisztikai aktivitásának növelését, amely tárcánk kiemelt céljai között szerepel – tette hozzá az államtitkár.

Fotó: Leczovics Zsolt

A közjóléti szolgáltatások ellátása az erdészetek kiemelt feladatai közé tartozik. Ennek köszönhetően az elmúlt 2 évben több mint 7 milliárd forint összegben valósultak meg olyan beruházások, amelynek eredményeként turistaházak, túraútvonalak, kerékpárutak épültek. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdővel minél több természetbarát ismerkedhessen meg.

Barcza Attila, az  önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagyszerű tornapályával gazdagodott Sopron, amely ismét régi fényében, de a kornak megfelelő modern sporteszközökkel gyarapodhatott, amelynek megóvása közös érdekünk. 

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...