Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minőség szívből – helyben
A Spájzban hőkezelés nélkül készülnek a zöldség-, gyümölcs- és magalapú ételek, melyek nem tartalmaznak glutént, tejet, tojást és hozzáadott cukrot sem Fotó: Csigó Gergely

A Vidék Minősége védjegyet több soproni vállalkozás is megkapta

Minőség szívből – helyben

| Győri-Varga Nóra | Zöld Sopron

Vajon hogy fér meg egymás mellett a kávépörkölő, a tojásdíszítő, a bisztrótulajdonos vagy az ólomüveg-készítő? Első ránézésre sehogy, pedig van bennük közös: mind helyiek, és elnyerték a Vidék Minősége védjegyet.

Összefogni mindazokat a termelőket, vállalkozókat, akik élen járnak a környezettudatosságban, kiváló minőségű, egyedi termékeket, szolgáltatásokat nyújtanak – ezen elv mentén született meg a Vidék Minősége Alpokalja–Fertőtáj védjegyhálózat több mint tíz éve. – A védjegyet térségünkben a mi egyesületünk vezette be, és mintegy 90 tagunk van – tudtuk meg Páliné Keller Csillától, az Alpokalja–Fertőtáj Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet-vezetőjétől. – A tagokat marketingcsomagokkal, kisfilmekkel, kiadványokkal népszerűsítjük, anyagi segítséget nyújtunk. Többen a mi támogatásunkkal tudtak új terméket, szolgáltatást bevezetni, munkahelyeket teremteni.

Az egyesület a védjegyesei számára rendszeresen szervez közös műhelymunkákat, tanulmányutakat, rendezvényeken közös megjelenést (például a nyitott porták napján). A három szektor (élelmiszer, kézműves és turizmus) tagjai között ezeken az eseményeken gyakran születnek új termékek, közös megoldások, kooperációk.

– Egy éve csatlakoztam a védjegyhálózathoz, pont az egyik tag javaslatára – mesélte Strassner Henriett, a Spájz Nyers Vegán Bisztró tulajdonosa. – Szerettem volna megmérettetni a termékeimet, és megtudni, másnak is ízlenek-e. Nagy boldogság volt, amikor kóstolásuk után a bizottság azt mondta, ugyan nem szokták, de most azonnal megadják a minősítést, annyira tetszik nekik, amit csinálok.

Strassner Henriett, a Spájz Nyers Vegán Bisztró tulajdonosa egy éve csatlakozott a védjegyhálózathoz

A Spájzban hőkezelés nélkül készülnek a zöldség-, gyümölcs- és magalapú ételek, melyek nem tartalmaznak glutént, tejet, tojást és hozzáadott cukrot sem. Heni szerint az, hogy mit eszünk, életminőségünk megváltozását is hozhatja, és fontos visszatérnünk a természethez. – Számomra a védjegyes minősítés ennek a szemléletnek, az egyediségnek is az elismerése – zárta. – Az egyesület összefog minket, és segít kapcsolódni, értékesíteni, fejlődni. A közösség biztonságot tud adni, ahol erősíthetjük egymást, hogy még sokáig lehessen a mottónk: „szívből, helyből”…

Soproni védjegyesek: Erhardt Pékség, One Eleven kávépörkölő, Dekagramm csomagolásmentes bolt, Spájz Nyers Vegán Bisztró, Steigler Pince, Gaál Mária tojásdíszítő, Balogh Eszter ólomüveg-készítő, Florand Rooms & Wine, Sáros Viktor erdei idegenvezető, kerékpáros túravezető.

Kapcsolódó cikkek

Gyógyító fűszerek

Gyógyító fűszerek

2023. 01. 18. | Madarász Réka

Magyarországon mintegy huszonötféle ismert és gyakran használt fűszernövény található meg a természetben. Ilyenek például a zsálya-, a menta- és a hag...