Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Piknik a családoknak
A szombati program célja az volt, hogy igazi közösséget kovácsoljon az itt élőkből – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Fotók: Filep István

A Virágvölgy Sopron dinamikusan fejlődő városrésze

Piknik a családoknak

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Remek időtöltést kínált a hétvégi, virágvölgyi, közösségépítő családi piknik. A csodálatos panorámával rendelkező koronázódombi új park ideális helyszíne volt az estébe nyúló rendezvénynek.

Szombaton délután három órától az őszi napsütésben fúvósmuzsikaszó jelezte a Virágvölgyben lakóknak: kezdetét vette a család minden tagjának sok-sok élményt nyújtó rendezvény. Mint egy igazi pikniken, a családokat a koncertek, a táncbemutatók mellett finom falatok várták. A friss pogácsa, illatos kolbász és ropogós kenyér a szervezők ajándéka volt az ott lakók számára. A gyerekek körében a lufihajtogatás és csillámtetkófestés is népszerűnek bizonyult.

A programon dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. Dr. Simon István kiemelte: a Virágvölgy dinamikusan fejlődő városrész, ahol nagyon sok család talál új otthonra. Az infrastruktúra modernizálása – a Virágvölgyi út megépítése, a közvilágítást fejlesztése – mellett nagyon fontos, hogy egy összetartó közösség alakuljon ki ebben a városrészben. Ennek jegyében szervezték meg az itt lakóknak a családi napot, amelyen minden korosztály felhőtlenül szórakozhatott, beszélgethetett, ismerkedhetett egymással.

Csenteri-Dénes Ildikó férjével és két gyermekével érkezett a piknikre. Mint mesélte, nem is találhattak volna ideálisabb lakhelyet a Virágvölgynél. – 15 éve költöztünk a környékre, nagyon jó nap mint nap ide hazatérni – mesélte. – Csendes, nyugodt hely, ugyanakkor kifejezetten családias, összetartanak az itt élők. Az is nagy előnye, hogy közel van a városközpont. Örültünk a piknik hírének, nem is volt kérdés számunkra, hogy itt töltjük a délutánt.

Süle-Horváth Orsolya nagyobbik gyermekével érkezett a piknikre, egyhetes pici babája és hároméves gyermeke otthon aludt, míg ő kisfiával „kóstolt bele” a programokba. – A férjem már régóta virágvölgyi lakos, én tizedik éve élek itt. Örömmel látjuk, hogy milyen szépen fejlődik ez a városrész: a járdák, az utak, a terek megújultak, nagyon élhető a környék. Úgy érzem, a lehető legjobb helyen lakunk.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...