Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új ruhát öltenek a soproni parkok
A Washington park felújítása elkészült, új padokat is elhelyeztek itt. A Szélmalom téren sétányokat, lépcsőket és támfalakat építettek. Fotók: Filep István

Fontos, hogy minőségi környezetben tölthessék el szabadidejüket a családok

Új ruhát öltenek a soproni parkok

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Elkészült a Washington park és a Szélmalom tér felújítása, de jól haladnak a munkákkal a Papréten is. A zöldterületeket már birtokba vették a soproniak.

– Elkészült a Washington park felújítása – adta hírül közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester. – A megújuló parkok és zöldterületek hozzájárulnak ahhoz, hogy minőségi környezetben tölthessék el szabadidejüket a soproni családok.

A belvárosi parkot már birtokba is vették a helyiek, ott jártunkkor sokan sétáltak, beszélgettek az árnyas fák alatt. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Szépülő közparkok, Soproni Téma, 2023. május 17.), térköveket raktak le, a talajt egy szintbe hozták, a fák környékét kitisztították a szakemberek, a Nepomuki Szent János-szobor körül pedig cserjésítettek. A parkban új padokat és szemeteseket helyeztek el, és a fagylaltozó körül térkövezett pihenőt építettek. Ide is új növények kerültek, amelyeket automata rendszerrel öntöznek.

A Szélmalom tér is új ruhát öltött. A Lénárt-keresztet magában foglaló, zöld, lejtős területen sétányokat, lépcsőket és támfalakat építettek. Fákat és cserjéket telepítettek, valamint a biztonságos használatot elősegítő védőoszlopokat, emellett padokat, hulladék- és kutyaürülék-gyűjtő edényeket is elhelyeztek.

A Papréten is gőzerővel dolgoznak: felújítják a parkon áthaladó járdát, és új sétányokat alakítanak ki. Ide egynyári, kétnyári, hagymás, lombhullató és örökzöld növényeket telepítenek. Utóbbiak miatt automata öntözőrendszert is kiépítenek. A parkolóban betonszegéllyel ellátott térkövet és gyeptéglát raknak le, valamint rendbe teszik a holokauszt-emlékmű környezetét is.

Mind a három fejlesztés a soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében című pályázathoz kapcsolódik. 

Kapcsolódó cikkek

Megújultak a parkok

Megújultak a parkok

2023. 09. 20. | Etzl Edgár

Befejeződött a fejlesztés, gyönyörűen megújult három soproni zöldterület, a Paprét, a Washington park és a Szélmalom tér.

Legyenek színek a kertben!

Legyenek színek a kertben!

2023. 09. 20. | Madarász Réka

Az őszről a legtöbb embernek az elmúlás jut eszébe. A fák lehullatják lombjukat, a természet pihenni készül. Ám az elmúlásnak nem kell szomorúnak lenn...