Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Üvegházgáz adatbázis

Üvegházgáz adatbázis

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az üvegházhatású gázok nyilvántartása érdekében 350 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból hozza létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a nemzeti üvegházgáz adatbázist, amely hozzájárulhat Magyarország klímaváltozással összefüggő törekvéseinek sikeréhez, a fenntartható gazdaság kialakításához.

 A mi­­nisztérium a Széchenyi 2020 programban a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) nyerte el a vissza nem térítendő támogatást az adatbázis létrehozására.


Az adatbázis létrehozása során a globális klímavédelmi törekvésekkel összhangban egy olyan, minőségileg új modell létrehozására törekednek, amely lehetővé teszi előrejelzések készítését az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról, támogatja az általános gazdasági és ágazati stratégiák tervezését, szakpolitikai döntésmegalapozó tanulmányok készítését.


A fejlesztés vélhetően 2019 nya­­ráig készül el, és ennek kö­­szön­hetően Magyarország eredményesebben, szakszerűbben és pontosabban felelhet meg a nemzetközi és európai uniós jelentéstételi kötelezettségeknek.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...