Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zöldváros családi nap
Varga Gabriella Lilla és Schárfi Léna kapott díjat a rajz­pályázaton. Fotó: Kóczán Bálint

Zöldváros családi nap

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Átadták a rajzpályázatok díjait, kiállítást rendeztek, játékos feladatok és érdekes beszélgetések várták az érdeklődőket szombaton a papréti zsinagógában, a Zöldváros családi napon.

A környezettudatosság és természeti értékeink védelme állt a középpontjában a Zöldváros családi napnak, amelyet az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az önkormányzattal együttműködve rendezett meg. A múlt szombati programon arra hívták fel a figyelmet, milyen fontos megóvni környezetünket, odafigyelni a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve más hulladékok környezettudatos kezelésére.

– Nem a szelektív hulladékgyűjtésben merül ki az odafigyelés, hanem már a kiválasztáskor ügyelnünk kell arra, hogy milyen terméket veszünk meg, valóban szükségünk van-e rá, tudjuk-e majd javíttatni, hogyha már meg akarunk tőle szabadulni, akkor pedig újra lehet-e hasznosítani egyes részeit – hangsúlyozta Éder Andrea, az STKH operatív igazgatóhelyettese. – Itt, Sopronban és környékén is olyan a hulladékfeldolgozás, ami a XXI. századi elvárásoknak maximálisan megfelel.

Az STKH a közelmúltban szemléletformáló programsorozatot is indított, a szakemberek több oktatási intézményben is jártak, illetve ökotúrát szerveztek. A hétvégi program célja az volt, hogy a gyerekek mellett megszólítsák az egész családot. A diákoknak például rajzpályázatot is hirdettek: az általános iskolásoknál az első osztályos Schárfi Lénát, a középiskolásoknál Varga Gabriella Lillát díjazták.

– Számomra mindig is fontos volt a környezettudatosság, otthon is szelektíven gyűjtjük a szemetet – mondta lapunknak Varga Gabriella Lilla. – Általános iskolában rendszeresen jártam papírgyűjtésekre is segíteni. Azért tartom ezt fontosnak, hogy ötven év múlva is a Földön tudjunk élni.

A fiatalokat Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő is köszöntött

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron város kékfrankosa

Sopron város kékfrankosa

2024. 05. 01. | Szilágyi Andrea

Iváncsics Zoltánt nem kell bemutatni városunk lakóinak – borászatáról mindenki hallott már, aki kiváló, zamatos, soproni bort keresett. A termelő a sz...