Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
11. FidelissimArt kiállítás
A tájképfestészettől kezdve az absztrakciókon át a térplasztikáig és az éremművészetig sokféle alkotást láthatnak az érdeklődők a XI. FidelissimArt tárlaton. Fotó: Filep István

Szőcs Géza: A régebbi alkotások is új rétegekkel gazdagodnak

11. FidelissimArt kiállítás

| Köves Andrea | Kultúra

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni tagjaiból alakult FidelissimArt alkotói közösségnek nyílt kiállítása a Torony Galériában. A rangos tárlaton kilenc művész alkotásait tekintheti meg a közönség.

Műfaji, technikai és látásmódbeli sokszínűség, tradíció és innováció jellemzi a FidelissimArt 11. tárlatát, amelyet Mácsadi Orsolya művészettörténész nyitott meg. Kiemelte: – Sopron kulturális életében kiemelkedő jelentőségű a kiállítás, hiszen olyan képző- és iparművészek válogatnak munkáikból a tárlaton, akik hazai és nemzetközi szinten is ismert és elismert alkotók. A válogatás eredményeképpen egy rendkívül színes és változatos kiállítást nyújt az idei FidelissimArt a látogatók számára. A tárlaton a kilenc alkotó kilenc külön világot képvisel, ugyanakkor a művészek hatottak egymás munkásságára. Izgalmas az is a csoportban, hogy a kiteljesedett, több évtizedes alkotói múlttal rendelkező művészek mellett olyan fiatalok is bemutatkoznak, mint például Nagy Máté éremművész és Kovács-Gombos Dávid festőművész.

A tárlat főszervezője, Szőcs Géza grafikusművész évről évre örömünnepként éli meg a kiállítás megnyitását. Izgalmasnak nevezte azt is, hogy az alkotók egy része friss munkáiból válogatott, más részük pedig régebbi műveit hozta el, ám ezek az alkotások is új rétegekkel gazdagodnak az adott térben, illetve időben. A főszervező szerint a látogatóknak igazi ajándék, hogy ki-ki megtalálhatja a saját ízléséhez legközelebb álló alkotásokat, hiszen a tájképfestészettől kezdve az absztrakciókon át a térplasztikáig és az éremművészetig széles a paletta, amelyet az idei kiállítás bemutat.

A FidelissimArt tárlata május 11-ig tekinthető meg a Szent György utcai Torony Galériában. A kiállítás hétvégén 10 és 18 óra között, hétfőtől csütörtökig pedig 15 és 18 óra között látható.

Kapcsolódó cikkek