Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A strandolás napi veszélyei

| Cziráki Viktória | Panoráma

Még tart a nyár, a vakáció utolsó heteit sokan töltik vízparton. Hogy a nyaralás jó emlék legyen, magunkra és értéktárgyainkra is vigyázzunk!

Strandon, vízparton könnyen válhatunk lopás áldozatává, hiszen amíg a vízben vagyunk, nem mindig tudunk figyelni a parton hagyott értéktárgyainkra. – Hiba azt gondolni, hogy amit letakarunk a törölközővel, azt nem lophatják el – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Ha van értékmegőrző, érdemes használni, egyébként pedig az értéktárgyainkat inkább hagyjuk otthon! Természetes vizekben általában veszélyesebb a fürdőzés, mint az uszodákban, sajnos nincs olyan év, hogy ne történne fulladás. Uszodában nem jellemző, hogy alkoholos állapotban úsznánk, a természetes vizek mellett strandoláskor ez azonban gyakrabban megesik. Vízi járművet ne vezessünk ittasan, hiszen bódult állapotban ezekkel sem lehet biztonságosan közlekedni. Figyeljünk a viharjelzésre! 

Babelláné Lukács Katalin hozzátette, fontos az is, hogy hol fürdünk. – Csak olyan helyen menjünk vízbe, ahol biztonságos! Ahol tábla tiltja, oda ne menjünk be! A 14 év alatti gyerekeket egyedül ne engedjük úszni! Az éjszakai fürdőzés – főként ittasan – szintén nem biztonságos.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...