Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az elfogadásért…
Vasárnap családi nap zárta a programsorozatot a Vasvillában, ahol zene, tánc, kutyás bemutató, színdarab, kézműveskedés és fogyatékkal élő alkotók által készített termékek vására is várta a látogatókat. Fotó: Filep István

Az elfogadásért…

| Köves Andrea | Panoráma

Séta, túra és sokszínű családi délután is ráirányította a figyelmet az április 2-i autizmus világnapjára Sopronban. Hazánkban 100 ezerre tehető a diagnosztizált autisták száma.

– Nagyon nagy szükség van arra, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az autizmusra, az autizmusban érintett társaink és családjaik helyzetére – emelte ki Kállai Anikó, a soproni programokat szervező Autitok Egyesület elnöke. A pénteki belvárosi sétára számos család, illetve támogató érkezett az autizmust jelképező kék színű zászlókkal, szalagokkal.

Az érintettek számára nagyon fontos az összefogás, illetve az érzékenyítés. A Kék séta után szombaton a Soproni Vándorok Túraegylet támogatásával élménydús túrán vehettek részt az érdeklődők.

Vasárnap családi nap zárta a programsorozatot a Vasvillában, ahol zene, tánc, kutyás bemutató, színdarab, kézműveskedés és fogyatékkal élő alkotók által készített termékek vására is várta a látogatókat. A programokon részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki szerint az Autitok Egyesület küldetése nagyon fontos, hiszen hatékonyan segít az érzékenyítésben, az elfogadásban.

Az Autitok Egyesület a világnap után is aktív marad: szülő- és szakember-találkozókat, kirándulásokat, tematikus napokat és előadásokat, érzékenyítő órákat terveznek. Nagyon fontosnak tartják, hogy eljuthassanak általános és középiskolákba. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...