Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az év kapitánysága
Dr. Nagy István, Szabó Jenő és Sándor Attila Fotó: Griechisch Tamás

A díjhoz tartozó vándorserleget 2017 óta ítélik oda

Az év kapitánysága

| Cziráki Viktória | Panoráma

A tavalyi elismerés után 2019-ben ismét a Soproni Rendőrkapitányság lett az év rendőrkapitánysága a megyében, ezen kívül két soproni rendőr is az év szakembere kitüntetést kapott.

A rendőrség napja alkalmából Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elismeréseket adott át. Az ünnepi állománygyűlés keretében a 2018-as év után idén újra a Soproni Rendőrkapitányságot tüntették ki a megye legjobb kapitánysága címmel. A díjhoz tartozó vándorserleget 2017 óta ítélik oda a legjobb munkát végző kapitányságnak. – Objektív és szubjektív szempontokat egyaránt mérlegeltek az év rendőrkapitánysága cím odaítélése során – mondta Szabó Jenő, a soproni kapitányság vezetője. – A döntés során figyelembe vették, hogy a kitűzött célokat és a meghatározott feladatokat mennyire tudtuk végrehajtani, milyenek a felderítési tendenciáink, mennyire egyenletes a szakmai teljesítményünk, illetve milyen az állomány erkölcsi–fegyelmi helyzete. Ezen kívül az állampolgári elégedettség és a polgármesterek visszajelzései is szerepet kaptak.

Az állománygyűlésen nemcsak a kapitányságokat, de a kiemelkedő munkát végző rend­őröket is díjazták. Az év bűnügyi szakemberévé dr. Nagy István alezredest, a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetőjét, az év rendészeti szakemberévé Sándor Attila rendőr törzszászlóst, a Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrparancsnokát választották. A személyi kitüntetések odaítélésénél nemcsak az elméleti szaktudás, de a fizikai állóképesség és a lőgyakorlatok során bizonyított szakértelem is számított.

Fókuszban a biztonság

Vagyonvédelmi konferenciát rendeztek a Liszt-központban. A résztvevőket Szabó Jenő rendőr ezredes, Sopron rendőrkapitánya és rendőrségi főtanácsos köszöntötte. A szakértő a vagyon- és személyvédelem fejlődéséről tartott előadást. A rendezvényen a világ és Európa aktuális biztonsági kockázatairól Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt. 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...