Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az önzetlen segítők ünnepe
Ezúttal is elismerték a sokszoros véradók segítségét a vármegyeházán. Fotó: Filep István

Az önzetlen segítők ünnepe

| Köves Andrea | Panoráma

A hagyományoknak megfelelően a megyeházán köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete az önzetlen segítőket a véradók napja alkalmából. Az ünnepségen százszoros véradót is köszöntöttek.

A több mint 50 ünnepeltet a város nevében dr. Farkas Ciprián polgármester is elismerő szavakkal méltatta. Beszédében kiemelte: – A véradás az egyik legszebb példája az önzetlen segítésnek, amely előtt illik méltó módon fejet hajtani. Advent időszakában pedig még fontosabb ennek a nemes cselekedetnek az üzenete.

– Sopronban és térségében országos szinten is kiemelkedően magas a véradási kedv, amelyért köszönet jár a véradóknak, a vérellátó szolgálat dolgozóinak és az önkénteseknek – emelte ki Pilsits Mária, a Magyar Vöröskereszt Győr–Moson–Sopron vármegyei vezetőségi tagja.

Dr. Őrs Judit, a Sopron Területi Vérellátó Intézet vezető főorvosa évről évre egy-egy novellával emeli az ünnepség fényét, mindezzel kifejezve a tiszteletét mindazok előtt, akik hosszú éveken át csendben teszik a dolgukat, miközben életeket mentenek.

Dávid Gábor százszoros véradó nevében a szintén véradó fia vette át az elismerő oklevelet. A hetvenötszörös véradók, Vissi Dénes és Havasi Tivadar László fiatal korukban kezdték a segítő tevékenységet, teljesen természetes számukra, hogy évente háromszor is vért adjanak.

– Nekünk nem kerül semmibe sem a véradás, ellenben nagyon jó érzés, hogy ezzel tudunk segíteni a beteg embertársainknak. Amíg egészségünk engedi, így teszünk a jövőben is – fogalmazta meg kettőjük hitvallását ­Vissi Dénes.

Az elismert véradókat ünnepi műsor is köszöntötte: a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI tanulói lepték meg fellépésükkel az est vendégeit.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...