Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
IMS: csatlakozók, jó minőségben
A soproni csarnok 2000-ben, a raktárépület 2005-ben készült el; a rendelkezésre álló 20 ezer négyzetméter felét építették be eddig. Városunkban 222 embert foglalkoztatnak – tudtuk meg Hajas Eriktől, az IMS Connector Systems Kft. ügyvezető igazgatójától. Fotó: Filep István

A soproni cég gyártja például az autókon található cápauszony-tetőantennák csatlakozóit

IMS: csatlakozók, jó minőségben

| Győri-Varga Nóra | Panoráma

Vannak köztük tősgyökeresek, vidéki eredetűek és külföldi tulajdonúak – ami közös bennük, hogy változatos tevékenységüket Sopronban végzik. Sorozatunkban a város legjelentősebb cégeit mutatjuk be, ezúttal az IMS Connector Systems Kft.-t.

A különböző csatlakozókat gyártó IMS Connector Systems Kft. több mint 25 éve, 1997 óta működik városunkban, a cég központja Németországban van. Egy magyar származású német üzletember látott potenciált abban, hogy az IMS itthon is sikeres lehet – az ő segítségével indult el a soproni üzem. A jelenlegi csarnok 2000-ben, a raktárépület 2005-ben készült el; a rendelkezésre álló 20 ezer négyzetméter felét építették be eddig. – Tudunk és szeretnénk is bővülni a jövőben: 200 négyzetméterrel tervezzük megtoldani az épületet az év végéig – tudtuk meg Hajas Erik ügyvezető igazgatótól, aki 2017 óta áll a cég élén. – Júniusban már három új automata gyártósorunk lesz, melyből kettőt mi építünk. Ez azért előnyös, mert így flexibilisek és olcsóbbak is leszünk: megtervezzük a csatlakozót, és a hozzá tartozó berendezést is mi készítjük.


A cégcsoportnak három üzletága van, melynek köszönhetően az elmúlt években sem volt veszteséges: az autóipari, mely a bevétele 60 százalékát hozza, valamint a telekommunikációs és az ipari üzletág. Az IMS gyártja például az autókon található cápauszony-tetőantennák csatlakozóit és minden olyan csatlakozót, amely a radar, a tolatókamera, a GPS vagy a rádió jelátviteléhez szükséges, de defibrillátorban is megtalálható a terméke. A közel 500 főt foglalkoztató konszernnek a legnagyobb létszámú telephelye a soproni, ahol 222 fő dolgozik. Emellett van vállalata Ukrajnában, Kínában és Németországban is. Sopronban 210 ezer automatával készített csatlakozót, 30 ezer kábelt és 80 ezer félautomatával készített csatlakozót, illetve kábelt tudnak gyártani naponta 3, illetve 4 műszakban. Munkatársaik fele-fele arányban nők és férfiak. Az apró alkatrészek kézi szerelését, melyhez elengedhetetlen a kifinomult finommotorika, nők végzik. Büszkék az általuk gyártott magas minőségre, melyet a szinte elenyésző reklamációk száma is tükröz.


– Ez egy családi cég annak minden előnyével és hátrányával. Teljesen más a légkör, mint egy nagyobb vállalatnál: szinte az összes dolgozót ismerem – folytatta az ügyvezető. – A munkatársaink lojálisak, átlagosan 8 évet töltenek nálunk. Az én 6 évem alatt nem ment el másik magyar céghez hasonló munkakörbe senki, és ez jó, mert azt jelenti, hogy a miliővel, a munka minőségével vagy a bérrel meg tudjuk tartani az embereinket. Emellett persze fontos még a rend és a tisztaság, illetve, hogy a munka legyen meg jó minőségben, amit az emberek szívesen tudnak vállalni. Ebből mi is profitálunk a végén.

Az IMS különböző szabadidős programokkal igyekszik összekovácsolni a dolgozóit: túrákat, buszos kirándulásokat, workshopokat (például mézeskalács- vagy adventikoszorú-készítő) szerveznek nekik. – Az ügyvezetőnk ezeken a programokon részt vesz, és nagy erő van abban, ahogy ő működik – tette hozzá Tóth Szilvia a HR osztályról. – Az ajtaja mindig nyitva van, bárki, bármikor megkeresheti őt. Negyedévente dolgozói tájékoztatót tart, a kommunikáció tiszta és nyílt, ami kiszámíthatóságot és biztonságot jelent a munkavállalóinknak.    

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...