Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legyünk figyelmesek advent időszakában is!

Legyünk figyelmesek advent időszakában is!

| Czetin Zoltán | Panoráma

Közeledik karácsony – egyre többen vannak a boltokban, rendelnek az interneten, illetve népszerűek az adventi vásárok is. Fontos, hogy egyik helyen se legyünk áldozatok.

Hétről hétre nő a tömeg – ezt tapasztaljuk a bevásárlóközpontokban, belvárosi utcákon is. Mindenki készül az ünnepekre, igyekszik beszerezni az ajándékokat, megvenni a szükséges kellékeket. Ilyenkor könnyebb dolguk van a zsebeseknek, éppen ezért fontos, hogy még figyelmesebbek legyünk.

– A táskánk mindig legyen testközelben, az értéktárgyakat a belső zsebekbe tegyük, a kosárban pedig ne maradjon semmi! – kezdte Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. – Amikor az autó csomagtartójába pakolunk, akkor ne hagyjuk az anyósülésen a táskát, mert onnan is egy mozdulat elvenni. A karácsonyi vásárokban gyakran maradnak a pultokon, könyöklő asztaloknál az értéktárgyak, telefonok – ez szintén veszélyes, pár másodperc alatt el tudnak tűnni.

A szakember szerint nemcsak a személyes vásárlásnál, hanem az internetes rendeléseknél is fokozottan kell figyelni.

– Az apró betűs információkat mindig olvassuk el! – folytatta Babella-Lukács Katalin. – Hasznos az is, ha megnézzük a vevői visszajelzéseket, véleményeket, hogy időben szállít-e az adott cég, megbízható-e. Soha nem hallott weboldalakról kockázatos lehet rendelni, pláne előre kifizetni a termék árát. Ha magánszemélytől rendelünk valamit, akkor is legyünk nagyon figyelmesek! Érdemes közös ismerősöket keresni, tőlük érdeklődni, illetve fizetés előtt lehetőleg személyesen megnézni mindent.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...