Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt lélegző közösségek
A Kórus Spontánusz nagy utat járt be az elmúlt 22 évben – a sokszínű repertoár és a magas színvonalú előadásmód nem változott.

Kórus Spontánusz: December 9-én nagyszabású adventi koncertet ad

Együtt lélegző közösségek

| Köves Andrea | Soproni fiatalok

A Kórus Spontánusz számára különösen fontos az adventi időszak, hiszen az énekkar 22 évvel ezelőtt éppen azzal a céllal alakult meg, hogy a karácsony közeledtével utcai énekléssel örvendeztesse meg a járókelőket. Idén is különleges koncerttel készül.

A soproni kórus ezúttal az idén 85 éves, többszörös díjnyertes, váci Vox Humana Énekkarral közösen ad adventi hangversenyeket, Sopronban december 9-én, szombaton 18 órától a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán, egy héttel később pedig Vácott. Soós Tamás kórustitkár így fogalmazott: „Az ünnepváró hangversenyek a megpihenést és a lelki feltöltődést nyújtják a karácsony előtti rohanásban.”.

Ahogy a Kórus Spontánusz Sopron zenei életének meghatározó együttese, úgy az 1938-ban alakult Vox Humana Énekkar is fogalommá vált Vác város zenei életében, az egyik legrégibb, legpatinásabb vegyes karnak számít a magyarországi kórusmozgalomban. Az énekkar az elmúlt évtizedekben Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és számos hazai, illetve külföldi versenyen aratott nagy sikert.


– Nagy öröm számunkra, hogy egy igazán nagy múltú és máig nagyon aktív énekkar, a Vox Humana lesz a vendégünk a hagyományos ünnepváró koncertünkön – mondta Kocsis-Holper Zoltán, Artisjus- és KÓTA-díjas karnagy, a Kórus Spontánusz alapító–karvezetője. – Adventi hangulat, gyönyörű kórusmuzsika és együtt lélegző közösségek várják az érdeklődőket fellépésünkön.

A soproni vegyeskar az elmúlt 22 évben nagy utat járt be, ám ami a több mint két évtized alatt sem változott, az a sokszínű repertoár és a magas színvonalú előadásmód. Az énekkar a reneszánsztól a kortárs zenéig számos korstílusban otthonosan mozog. Ebből a sokszínűségből nyújt ízelítőt a soproni koncert, amelyen a közönség számára már ismert darabok mellett olyan művek is hallhatók majd, amelyeket csak ritkán énekelnek a város kórusai. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek