Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Központi felvételi

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Mozgalmas időszak következik a továbbtanulás előtt álló, általános iskolás tanulóknak.

 A központi felvételi vizsgák január 19-én, szombaton 10 órakor kezdődnek. Az írásbeli feladatokat azok oldják meg, akik 6 és 8 osztályos gimnáziumban vagy olyan középiskola 9. évfolyamára jelentkeznek, ahol ezt feltételként előírták. Fontos, hogy az eredményekkel lehet jelentkezni majd az Arany János Tehetséggondozó Programba is. A pótvizsga időpontja január 24.

Az eredményekről február 7-ig kapnak tájékoztatást az érintett diákok. A szóbeli meghallgatásokat az iskolák február 21.– március 14. között tartják meg.

A középfokú iskolák április 30-ig értesítik a jelentkező diákokat, illetve az általános iskolákat, hogy sikerült-e a felvételi, vagy elutasították a tanulót. A középiskola igazgatója azonban rendkívüli felvételi eljárást is kiírhat. Erre akkor kerülhet sor, ha egy szakon az előzetesen meghirdetett létszámhoz képest kilencven százalékkal kevesebb tanulót vettek fel.

Kapcsolódó cikkek

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...

A szünetekben is hímez

A szünetekben is hímez

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Marcsinak két olyan hobbija is van, ami manapság nem túl gyakori a fiatalok körében: hímez és olvas. A nyolcadikos lány nagyon szereti az állatokat, e...