Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
12 kilométer erdei utakon
A Túrázz Sopron! keretében csaknem ötvenen gyalogolták végig a távot Fotó: Németh Péter

12 kilométer erdei utakon

| Munkatársunktól | Sport

Aktív heteken vannak túl a soproniak: a Sportolj Sopron! majd a Tekerj Sopron! rendezvényét követően szintén szeptemberben szervezték meg a Túrázz Sopron! sporteseményt. Ennek keretében 12 kilométert tehettek meg a résztvevők.

– A Túrázz Sopron!-t is a Be­­Active (Legyél aktív) európai sporthét keretén belül rendeztük meg – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Az unió célja a sporthéttel, hogy azok az emberek, akik mozognának, de nincs kedvenc sportáguk, választani tudjanak maguknak megfelelőt. A nagyszabású kampány keretében két hétig különböző mozgásformákat ismertetünk meg a Sopronban és környéken élőkkel is. 

A Túrázz Sopron! keretében a Lövér Szálló volt a kiindulópont, majd a Károly-magaslat, a Várhely-kilátó, a Szalamand­­ra-tó és a Fáber-rét érintésével a Csik Ferenc-uszodához ér­­kez­tek a tú­­rázók. A szervezők el­­mondása szerint nem a ver­­seny­­­szerűségen volt a hangsúly, hanem azon, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt és túrázzanak az eseményen. A 12 ki­­lométeres távot csaknem ötvenen teljesítették.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...