Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
3 a Károly – negyedszer
A 10 és 21 kilométeres távokat tökéletes futóidőben teljesíthették a résztvevők Fotó: Németh Péter

3 a Károly – negyedszer

| Munkatársunktól | Sport

Idén ősszel is megrendezték a Há­­rom a Károly elnevezésű te­­repfutóversenyt.

A futókat az idei évben is keményen megdolgoztatták a szervezők, hiszen a ki­­jelölt pálya teljesítése közben háromszor kellett felfutni a Soproni-hegység egyik csúcsához, a Károly-kilátóhoz. A Há­­rom a Károly is kapcsolódott a BeActive európai sporthét rendezvényeihez.

A terepfutók egyéniben vagy csapatban teljesíthették a ko­­moly emelkedőkkel nehezített, 10 kilométeres távot. Ennél hosszabb futópályát is kialakítottak a szervezők: Soprontól Harka irányába a tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetett 21 ki­­­­lométeres, félmaratoni távot teljesíteni.

– Az időjárás az idei évben is kegyeibe fogadott bennünket, tökéletes futóidőben teljesíthették a távokat a résztvevők – mondta Csuka Zsolt, a verseny egyik főszervezője. – Egyre jobban megismerik a terepfutás kedvelői ezt a fajta különleges versenyt, véleményem szerint ennek is köszönhető, hogy a ta­­valyinál jóval több versenyzőnk volt: száznál is többen teljesítették a különböző távokat a Há­­rom a Károly keretében.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...