Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A biztos bennmaradásért
A soproni csapat január 19-én kezdi a téli felkészülést. Fotó: Soproni Téma-archívum

Caola SC Sopron: Március 3-án a Komárom ellen kezd a csapat

A biztos bennmaradásért

| Munkatársunktól | Sport

Újoncként kezdte a bajnokságot a Caola SC Sopron a labdarúgó NB III. északnyugati csoportjában. A piros-fehérek nehézkes rajtot követően gyűjtögették a pontokat, amelyek a 11. helyhez voltak elegendőek az év végére.

– A helyezést tekintve teljesen elégedettek vagyunk, a pontszámot illetően azonban van hiányérzetünk – mondta Holpár Péter, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Három–négy ponttal talán többünk lehetne, és akkor nyugodtabban is várhatnánk a bajnokság folytatását, de így sincs okunk a panaszra. Sűrű az NB III-as mezőny, egy-egy győzelemmel jó néhány helyet lehet előre menni, igaz, vereséggel pedig ugyanígy visszaesni.

A nagyrészt fiatalokból álló Caola SC Sopron ősszel ismerkedett az osztállyal, és fontos tapasztalatokat gyűjtött.

– Tanulóév ez a játékosoknak is és nekünk is – folytatta Holpár Péter. – Az őszi mérkőzések során kiderült, kik azok, akik a harmadosztályban húzóembereink tudnak lenni, valamint hogy különböző okok miatt kikre nem számítunk a tavaszi szezonban. A játékoskeretből Szalka Máté Csornára, Rátkai Zsolt Haracsonyba (Horitschon) távozott, valamint máshol játszik tovább Németh Ede és Bokán Zsolt is, általában a több lehetőség reményében. Két hiányposztra tapasztalt futballistát sikerült igazolni: Maka Alex középcsatár Ausztriából tért haza – ősszel Szabó Tamás kényszerűségből játszott ezen a poszton, hozzátenném: nagyon jól. Balhátvédnek Kun László érkezett Dunaföldvárról. Szerintem velük elég erős lesz a keretünk.

A soproni csapat január 19-én kezdi a téli felkészülést, március 3-án a Komárom elleni hazai mérkőzéssel pedig a tavaszi szezont.

– A játékosaink korábban megkapták a futóprogramjukat, a pénteki felmérő után kezdődnek az edzések. A bajnoki rajtig hét meccset játszanánk. Feljutó csapatként nem lehet más célunk a bajnokságban, mint a bennmaradás. Remélem, nyugodt és sikeres tavaszunk lesz – zárta a Caola SC Sopron ügyvezetője.

A felkészülési mérkőzések időpontjai:

• Január 27. ASKÖ Klingenbach (Land. 1.)

• Február 3. FC Deutschkreutz (Land. 1.)

• Február 7. Csorna SE (NB III.)

• Február 10. St. Margarethen (Land. 1.)

• Február 14. FC Mauerwerk Wien (Reg. Liga)

• Február 17. ASV Siegendorf (Land 1.)

• Február 24. Drassburg FC (Reg. Liga)

A pontos időpontokat és a helyszíneket később közli a klub.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.