Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legjobbat – a csapatért
– Egyelőre csupa jó dolgot láttam tőlük, ugyanakkor hosszabb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy meg tudjunk hozni bizonyos döntéseket, előre tudjunk lépni a csapat játékában – nyilatkozta Gasper Potocnik (j2), az SKC új vezetőedzője. Fotó: Németh Péter

Gasper Potocnik: A játékosok mindannyian keményen dolgoznak

A legjobbat – a csapatért

| Munkatársunktól | Sport

A Szolnok csapatával kupagyőzelmet és bajnoki ezüstöt ünnepelhetett, de korábban a Körmend vezetőedzője is volt Gasper Potocnik. A 43 éves vezetőedző múlt hét óta irányítja a Sopron KC szakmai munkáját. A csapat lehetőségeiről, terveiről is kérdeztük a szlovén szakembert.

– Harmadik alkalommal vállalsz munkát Magyarországon. Kedveled az országunkat?

– Igen, mondhatom, hogy Magyarország a második otthonommá vált, hiszen sok évet töltöttem már el edzőként az országban. Ugyanakkor szerencsés helyzetben is vagyok, hiszen Szlovénia nincs túlságosan messze. Így, ha gondolok egyet, beülök az autóba és hazautazom. Többek között ezért is döntöttem a visszatérés mellett.

– Mit tapasztaltál eddig Sopronban, mennyire tudtad megismerni a csapatot, a játékosokat?

– Egyelőre nehéz erről nyilatkozni, hiszen csak pár napja kezdtük az edzéseket. Mielőtt ide szerződtem, természetesen megnéztem a soproni csapat mérkőzéseit. Persze más kívülről nézni egy csapatot, és megint más dolgozni a srácokkal a mindennapokban. Fel kell mérnünk, mire képesek a kosárlabdázók, miben kell változtatnunk. Egy biztos: a játékosok keményen dolgoznak, készek arra, hogy a csapatért játsszanak. Egyelőre csupa jó dolgot láttam tőlük, ugyanakkor hosszabb időnek kell ahhoz eltelnie, hogy meg tudjunk hozni bizonyos döntéseket, előre tudjunk lépni a csapat játékában.

– Sopronban a nyolc közé jutás a cél, tehát nem a bajnoki címért folyik a küzdelem, mint például Szolnokon. Ez nem okozott problémát neked?

– Jó kérdés, nem titok, hogy gondolkoztam ezen, mielőtt elfogadtam volna a klub ajánlatát. Ugyanakkor sokszor jártam ellenfélként Sopronban, mindig veszélyes csapat volt, és tudom, hogy komoly eredményei is vannak. Edzőként akármilyen célokért küzd az ember, ugyanazt a magas teljesítményt kell nyújtania. Sok jót hallottam a soproni csapatról, a szurkolókról és a klub munkatársairól és magáról a városról.

– Milyen eredményekkel lennél a közeljövőben elégedett?

– Egyelőre nem szeretnék konkrétumokat megfogalmazni. Nagyon bízom abban, hogy a klub jó szezont fut. Először is szeretném a magam részéről a legjobbamat nyújtani a csapatért. Ugyanezt várom el a csapat játékosaitól is. Ha a szükséges munkát a lehető legprofibb módon végezzük, és ez eredményességgel is párosul, azt hiszem, ez esetben mindenki elégedett lehet.

Új center: Világbajnokságot is megjárt centerrel erősít az SKC. Mint a klub honlapja írja, Amadou Sidibe egy elefántcsontparti–amerikai kettős állampolgárságú, 29 éves, 203 centi magas, 102 kilós kosaras, játszott például a portugál élvonalban, a spanyol és a francia másodosztályban. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.