Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A törököknél a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

Franciaország után Törökország: a Sopron Basket a Bourges elleni fájó vereség után a Galatasaray ellen lép parkettre szerdán. A török sztárcsapat ellen hazai pályán sikerült bravúrt elérni az idei Euroliga őszi szezonnyitó mérkőzésén.

A francia Bourges otthonában kiválóan kezdett a soproni csapat. A légiósok jól dobtak, a házigazdák pedig hadilábon álltak a pontgyártással. Turner és Milovanovics vezetésével szünetben még tíz egységgel a vendégegyüttes vezetett (29–39).


Fordulás után sajnos egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült. A francia válogatottak sorát felvonultató Bourges jelentősen feljavult támadójátékban, így fordított és végül magabiztosan győzött. A végeredmény: Bourges Basket – Sopron Basket, 76–65.


– Csak az első félidőben játszottunk megfelelően, utána sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem volt rendben. Sokadszor mondom, hogy 40 percig kell koncentrálni egy mérkőzésen – mondta Roberto Iniguez vezetőedző.


A megfelelő koncentrációra szükség is lesz, hiszen a soproni csapat szerdán 17.30-tól a Galatasaray otthonában lép pályára. Az októberi, hazai mérkőzést 72–55-re tudtuk megnyerni, nagy bravúr lenne egy újabb győzelem a török sztáregyüttes ellen.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.