Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az úszás napja Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Városunk is csatlakozott az 5. Magyar Úszás Napja rendezvényeihez: szombaton a Lövér Fürdő – Csik Ferenc Uszodában úszó- és vízilabda-bemutatók is várták az érdeklődőket.

A programokat a városi sportfelügyelet szervezte: bemutatkozott a Széchy Tamás Sportiskola Sopron és az Aqarázs Rekreációs Sportegyesület, végül pedig a Soproni Vízilabda Sport Egyesület ismertette meg az érdeklődőket a vízipóló szépségeivel. A rendezvény ideje alatt ingyenes volt a belépés a fedett uszodába.


– Kiváló alkalom volt a rendezvény arra, hogy népszerűsítsük a vizes sportokat  – mondta dr. Simon István Ágoston, az Aqarázs Rekreációs Sportegyesület elnökhelyettese. – Nagyon fontos, hogy minél több kisgyermek tanuljon meg úszni és váljon később rendszeres úszóvá. A vízben elvégzett testmozgás bizonyítottan komoly regeneráló hatással bír, ez pedig az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésében segíti az úszókat.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...