Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Babos Tímea az US Openen

Babos Tímea az US Openen

| Munkatársunktól | Sport

Egyesben és párosban is pályára lép az US Openen a soproni Babos Tímea.

Lapzártánk után ért véget az US Open második játéknapján egyesben Babos Tímea és a 11. helyen kiemelt orosz Darija Kaszatkina mérkőzése. A soproni versenyző párosban, Kristina Mladenoviccsal az oldalán is pályára lép New Yorkban.

– A kora őszi amerikai, kemény pályás túra az egyik kedvencem az évben. 2016-ban itt értem el életem eddigi legjobb helyezését, de a tavalyi, Marija Sarapova elleni meccsem is fantasztikus élmény marad – mondta el Babos Tímea. A párosban világelső játékos kitért arra is, hogy az idei salakos és füves szezonja nem sikerült túl jóra, pedig a munkát beletette. – Ezen is látszik, hogy a teniszben sok meccs fejben dől el, és mentálisan sajnos nem sikerült azokat az akadályokat leküzdenem, amik már régóta a „démonjaim”. A megoldáson természetesen dolgozom, hiszek benne, ha ezeken a nehézségeken túllépek, egyéniben újra a top 20 közelében leszek – tette hozzá.

A francia Kristina Mladenoviccsal Australian Open-bajnok soproni teniszező a párosról azt mondta, nem gondolja, hogy bármiféle félnivalójuk lenne, az apróbb döcögés ellenére továbbra is a világ egyik legjobb párosát alkotják, és a közös célt a további Grand Slam győzelmek jelentik.

– Ha ez már New Yorkban összejön, szuper, ha nem, nekifutunk újra. A munkát elvégeztem, előbb vagy utóbb jönni fognak az eredmények egyesben is, anélkül, hogy ez a páros rovására menjen – zárta Babos Tímea.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...