Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Crvendakic visszatért!
Aleksandra Crvendakic korábban hat szezont töltött Sopronban – most visszatér.

Laczka Miklós: Fizikálisan erősebbek, magasabbak lettünk

Crvendakic visszatért!

| Munkatársunktól | Sport

Jelentősen erősödött a Sopron Basket játékoskerete: két rutinos kosárlabdázó igazolt Sopronba, a válogatott szünet után várhatóan mindketten bevethetőek lesznek.

Aleksandra Crvendakic igazi közönségkedvenc volt Sopronban, 18 éves korától hat szezonon át játszott a Sopron Basket együttesénél, amelynek egyik legponterősebb kosárlabdázója volt. Sopronból Lyonba, később a spanyol Salamanca, majd a török Mersin együtteséhez igazolt, most pedig ismét városunkban szerepel. Mellette egy amerikai center, Beatrice Mompremier is a Sopron Basket játékosa lett. A középjátékos neve ismerősen csenghet a kosárlabda-rajongóknak, hiszen három évig volt a megyei rivális Győr játékosa.

Laczka Miklós szerint komoly játékerőt képvisel a csapat két új játékosa. – Aleksandra Crvendakic és Beatrice Mompremier érkezésével jelentősen megváltozik a csapat szerkezete – mondta a Sopron Basket másodedzője. – Fizikálisan erősebbek, magasabbak lettünk, ami rendkívül előnyös. Két olyan kosárlabdázóról van szó, akik magas szintű tapasztalattal rendelkeznek, és olyan egyéni kvalitásokkal bírnak, amelyek eddig hiányoztak a csapatból. A képességeiket kihasználva rá tudunk erősíteni bizonyos játékelemekre, ezzel pedig eredményesebben tudunk szerepelni a mérkőzéseinken.

A két játékos november második felétől áll edzésbe a Sopron Basketnél. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A rutinszerzés éve volt

A rutinszerzés éve volt

2024. 06. 05. | Munkatársunktól

A Caola SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata az északnyugati csoport 11. helyéről várta a tavaszi folytatást, és végül egyet előrelépve, tizedikként z...

Bajnokcsapat az SVSE

Bajnokcsapat az SVSE

2024. 06. 05. | Papp Győző

Hetek óta ádáz csatát vívtak egymással az élboly csapatai az NB III. északnyugati csoportjában ötven évvel ezelőtt, az 1973/74-es idényben. A döntő fo...