Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ellenfeleket sorsoltak
Az olimpiai selejtező sorsolásán közreműködött Jelena Brooks, a Sopron Basket játékosa is. Fotó: Sopronmédia – Griechisch Tamás

Székely Norbert: Hinnünk kell egymásban az utolsó pillanatig

Ellenfeleket sorsoltak

| Munkatársunktól | Sport

A spanyol és a japán csapattal, valamint az amerikai előselejtező első helyezettjével találkozik a magyar női kosárlabda-válogatott a 2024-es párizsi olimpia selejtezőtornáján, amelyet február 8. és 11. között rendeznek Sopronban.

Városunkban dőlt el, hogy mely ellenfelekkel kell megküzdenie a magyar női kosárlabda-válogatottnak, amennyiben szeretne résztvevője lenni a 2024-es párizsi olimpiának. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) női olimpiai selejtezőjének sorsolását a Soproni Múzeumnegyedben tartották múlt csütörtökön. A sorsolás helyszínéül nem véletlenül választották városunkat: 2024. február 8. és 11. között a Novomatic-arénában rendezik a négycsapatos selejtező tornát. A rendezvényen városunkat dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester képviselte. Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: túlzás nélkül kijelenthető, hogy Sopron a honi kosárlabdázás egyik fellegvára, hiszen a rengeteg bajnoki cím és kupaelsőség mellett két évvel ezelőtt a Sopron Basket Euroliga-győzelmet ünnepelhetett.

Épp a Sopron Basket kiválósága, Jelena Brooks volt az egyik játékos, aki közreműködött a sorsolásban. A négyescsoportban Magyarországnak Spanyolország, Japán, valamint az amerikai előselejtező első helyezettje ellen kell kivívnia a kvalifikációt – könnyű dolga tehát nem lesz az együttesnek.

– Igazából mindegy, hogy kivel játszunk, nekünk ezt a tornát élvezni kell és lehetőségként megélni – nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hinnünk kell egymásban az utolsó pillanatig, és meglátjuk, mi lesz. A spanyolokkal elődöntőt vívtunk az Eb-n, a felkészülés során pedig megvertük őket, ezzel együtt mindkét csapatban van még tartalék.

A soproni négyestorna első három helyezettje szerez kvótát a párizsi játékokra. A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...