Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ezüst és bronz a kupán
A kerekesszékes kosarasok Magyar Kupa döntőjében a két soproni csapat is sikeresen szerepelt

Ezüst és bronz a kupán

| Munkatársunktól | Sport

Második és harmadik helyen végeztek a soproni csapatok a kerekesszékes kosárlabdázók Magyar Kupa döntőjében.

A Pécsett rendezett sporteseményen „soproni” elődöntőt sorsoltak, hiszen a Tigrisek SE a Sportiskola–Sólymok együttesével találkozott. Színvonalas mérkőzésen a Tigrisek együttese végig vezetve győzött. A bronzmeccsen a Sólymok borította a papírformát és legyőzte a DVTK együttesét, így megszerezte a harmadik helyezést. A Tigrisek SE a döntőben nem bírt a Budapesti Törekvés SE-vel, húszpontos vereséget szenvedett, így a soproni csapat az ezüstérmet szerezte meg a ku­­padöntőn. A torna legeredményesebb játékosa a Tigrisek kosárlabdázója, Taschner Kristóf lett.


– A Magyar Kosárlabdázók Or­­szágos Szövetsége arra tö­­rek­­szik, hogy minél népszerűbb legyen a kos­­árlabdasport a ke­­re­kes­szé­­ke­­seknél is – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Ezért Pécset választottuk, ahol komoly hagyományai vannak a sportnak, ugyanakkor kerekesszékes csapat még nincs a városban. A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ki­­válóan szervezte meg a né­­­gyes döntőt. A Lauber Dezső Sportcsarnokban játszottunk olyan ikonok előtt, mint Iványi Dalma vagy Rátgéber László.


A sportvezető hozzátette: fan­­tasztikus eredmény, hogy az ezüst-­ és a bronzérmet is soproni csapat szerezte meg. A ke­­rekesszékes kosárlabda-bajnokság első fordulóját városunkban, a Novomatic-arénában rendezik meg október 29-én, vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.