Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Final4 – szervezésből jeles
Hollós Anna Fotó: Németh Péter

Final4 – szervezésből jeles

| Munkatársunktól | Sport

Maximálisan elégedett volt az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) az Euroliga négyesdöntőjén tapasztaltakkal. Hollós Annát, a Final4 helyi szervezőbizottságának egyik vezetőjét kérdeztük a részletekről.

– Milyen visszajelzést adtak a FIBA Europe képviselői? 

– Ami önmagában megtisztelő volt: a négyesdöntő előtt nem jött el Sopronba a küldöttség vizitálni, mert a tavalyi rendezvény kapcsán már pontosan tudták, mire számíthatnak. Két alkalommal volt értékelés: először a pénteki elődöntők után mondták el a véleményüket a nemzetközi szövetség szervezőbizottságának tagjai. A tavaly tapasztalt magas színvonalú rendezés mellett külön kiemelték az új típusú, négyoldalú eredményjelzőt, valamint azt, hogy sötétben, füstre vonultak be a játékosok a meccsek kezdetekor. Jól sikerült a szombati program, amikor a FIBA képviselőit Nagycenkre vittük el kirándulni, megmutattuk nekik a Széchenyi-örökséget. A vasárnapi meccsek után gála következett, itt értékeltek ismét. Hangsúlyozták, hogy tökéletesen elégedettek voltak, örülnek, hogy ismét Sopronba hozták az európai női kosárlabda csúcseseményét.

– Milyen volt a hangulat a négyesdöntőben?

– Leírhatatlan érzés volt a pálya mellett megélni az euforikus hangulatot, ami az egész hétvégét jellemezte. Nagy-nagy dicséret illeti a soproni közönséget, köszönjük, hogy gyakorlatilag az eredményektől függetlenül ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek az arénában.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...