Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Floorball megyei döntők Sopronban
Sopron ismét floorball, azaz teremhoki diákolimpiai döntőknek adott otthont. Fotó: Németh Péter

Floorball megyei döntők Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Megyei döntőket rendezett városunk a diákolimpia keretében floorballosok számára. A tanulók különböző korcsoportokban mérték össze tudásukat Sopron több iskolájában.

Legutóbb a Szent Orsolya Gimnázium tornatermében a lány és fiú V., VI. korcsoport – azaz a középiskolai korosztály – floor­ballosai játszották a döntő mérkőzéseket.

– A floorball leginkább a jégkoronghoz hasonlít, itt azonban teremben, egy 20×10 méteres pályán játszunk – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – A botok rövidebbek, korong helyett pedig egy kis méretű labdát kell az ellenfél kapujába juttatni. A jéghokival ellentétben a floorballnál nincs védőfelszerelés a játékosokon, a kispályás verzióban 3–3 mezőnyjátékos alkot egy csapatot, kapus nincs. A teremhokiban a test-test elleni küzdelem nem megengedett, tehát nincsenek olyan látványos ütközések, nincs lökés vagy szorítás, ami a jégkorongban a sport természetes része. A játékosok normál teremcipőben játsszák a floorballt, egy műanyag labda áll a küzdelem középpontjában.

Szabó Bálint hozzátette: a floorball rendkívül izgalmas, gyors, pörgős játék, és mivel a jégkoronggal ellentétben nem szükséges hozzá jégpálya, illetve korcsolyatudás, népszerű a diákok körében. A floorball két olyan országból – Amerikai Egyesült Államok és Svédország – származik, ahol a hagyományos jégkorong is a legnépszerűbb sportágak közé tartozik. Városunkban Szittner Lajos testnevelő tanár foglalkozott először a floorballal.

A Sopronban lejátszott megyei diákolimpiai döntők legjobb együttesei az országos diákolimpia elődöntőjébe jutottak. 

A Floorball diákolimpia soproni továbbjutói:

11–12 éves fiú: 1. Fenyő téri iskola; 2. Lackner-iskola

13–14 éves lány: 1. Szent Orsolya Gimnázium

13–14 éves fiú: 1. Szent Orsolya Gimnázium

15–16 éves lány: 1. Roth-technikum; 2. Szent Orsolya Gimnázium

15–16 éves fiú: 1. Szent Orsolya Gimnázium; 2. Roth-technikum

17–19 éves lány: 1. Szent Orsolya Gimnázium; 2. Roth-technikum

17–19 éves fiú: 1. Szent Orsolya Gimnázium; 2. Vasvilla

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...