Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gyászos focihétvége

| Munkatársunktól | Sport

Városunk labdarúgó­csapatainak eredménytelensége beárnyékolta az ünnepeket. Az SC Sopron, a SFAC és az SVSE sem szerzett pontot.

Az SC Sopron labdarúgói kitűnően kezdtek Kapuváron, az utóbbi idők legjobb játékát mutatták be, 24 percig szinte egy kapura játszottak, de a góllövéssel hadilábon álltak. A hazaiak az első veszélyes támadást a 25. percben vezették, amit góllal fejeztek be. Nem sokkal később egy újabb védelmi hiba miatt már 2–0-t mutatott az eredményjelző. Ezután a kapuváriak leengedtek, Ágoston Zsolt tanítványai Galambos és Gere góljával visszajöttek a mérkőzésbe és a 64. percig egálban voltak. Egy újabb védelmi hibából gólt kapott a Sopron, s ez megpecsételte sorsukat. A pattanásig feszült hangulatú találkozón a Sopron nem érdemelt vereséget, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének. Kapuvár – SC Sopron: 3–2 (1–0) 

A tavaszi szezonra megerősödő beledieknek nem okozott gondot a SFAC fiatal csapatának legyőzése. Ennek ellenére a bajnokság hátralévő fordulóiban esélyes, hogy a SFAC elkerül az utolsó helyről. Beled – SFAC: 5–0 (2–0)

Az NB II-es női bajnokságban nem volt forduló. Május 5-én az SC Sopron vendége a listavezető Mol Vidi lesz. A mérkőzés eredménye döntően befolyásolja a bajnokság végkimenetelét.

Az utánpótlás-bajnokságban az SC Sopron U17-es fiataljai kitettek magukért. Sárváron 18–0 arányban győztek, Sulyok Marcell egymaga tizenkét gólt lőtt. Az U19-es korosztály is Sárváron játszott és 2–1 arányban győzött.

Az öregfiúk bajnokságban a dobogóra törő SC Sopron játékosai hazai pályán 7–2-re legyőzték a Szárföld együttesét. Tikosi Gyula újabb négy találatával vezeti a mesterlövészek versenyét. A hétvégi fordulóban eldőlhet a bajnokság sorsa, a listavezető Csorna lesz a soproniak ellenfele. Hazai siker esetén nyílt marad a bajnoki címért vívott harc.

A megyei harmadosztályban az éllovas SVSE nem bírt a Fertőrákos gárdájával, a találkozó 2–2-es döntetlent hozott. A vasutas fiúk váratlan pontvesztésük ellenére továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...