Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gyenge rajt, jobb folytatás?
A Sopron játékosai még nem szereztek gólt az idei szezonban – szerdán ezen is változtatnának.

Caola SC Sopron: Augusztus 23-án rendezik a Haladás elleni meccset

Gyenge rajt, jobb folytatás?

| Munkatársunktól | Sport

Két vereséggel és egy döntetlennel kezdte a szezont az NB III-ba visszakerült Caola SC Sopron. A csapat tulajdonosi köre és szakmai vezetése nagy erőfeszítéseket tesz egy ütőképes gárda létrehozására.

Ettől az évtől négyszer 16 csapatos a beosztás az NB III-ban. A nyugati csoport tavalyi első hat helyezettje közül öt az északnyugati csoport idei mezőnyének is a tagja. Ebben a nagyon erős mezőnyben kell megállniuk a helyüket az újonc piros-fehéreknek is.

A soproni szurkolók kíváncsian várják, hogy a Caola SC Sopron mire lesz képes az NB III-ban. A kezdet egyelőre nem biztató. Bücs Zsolt vezetőedző legénysége a nyitányon hazai pályán szenvedett súlyos, 3–0-s vereséget a Kelentől, majd értékes pontot szerzett a III. Kerületi TVE otthonában. Legutóbb Komáromban rossz játékkal kaptak ki 1–0-ra, a negyedik fordulóban pedig nem léptek pályára, mert a Haladás VSE elleni soproni mérkőzés biztosítását a rendőrség nem tudta vállalni. A meccset augusztus 23-án, szerdán 17.30-tól rendezik meg a városi stadionban. A győzelem megszerzésére akkor van esély, ha végre tud gólt szerezni a csapat.

A város másik két klubja közül a SFAC 1900 a vármegyei I. osztályban tavaly a 9. helyen végzett felnőttcsapatát visszaléptette erről a szintről, mert szinte minden játékosa Ausztriába távozott. A fiatalokból álló keretet a II. osztályra nevezte.

Az SVSE ugyan megnyerte a bajnokságot a második vonalban, a klub vezetése azonban úgy döntött, hogy ebben a szezonban nem vállalja az indulást a magasabb osztályban, így a két soproni résztvevővel a vármegyei másodosztályban rendeznek majd soproni derbit.

Érkezők és távozók: Új játékosok érkeztek: Kocsis Barnabás (Kaposvári Rákóczi), Sipőcz Bence, Ignácz Milán, Szabó Tamás (mindhárom ETO Akadémia), Szalka Máté (FC Deutsch­kreutz/Ausztria), Acsádi Bence (Traiskirchen/Ausztria), Rátkai Zsolt (Szentlőrinc), Reseterits Bálint (Király SE Szombathely), Végh Károly, Schmaler Máté (Fehérvár FC), Kenesei Soma (UFC Markt Allhau/Ausztria) és Borsetzki Marcell (Petőháza). Négy futballista távozott: Kovács Alex, Kovács Dominik, Kovács Ottó és Antal Gellért. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.