Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Helyiek a Turris-ban

| Munkatársunktól | Sport

Az egyesület lehetőségeit figyelembe véve alapvetően változott meg a koncepció a Turris SE-nél.

A soproni csapat legjobbjai tavaly még a legfelső osztályban, az Extraligában pingpongoztak. A bent maradást nem sikerült kiharcolni, az egyesület pedig úgy döntött: elsősorban az utánpótlás-nevelésre fordítja az energiákat.

– Az NB II-ben, NB III-ban és a megyei bajnokságban indítunk csapatokat. A lényeg az, hogy minden osztályban lehetőséget kapjanak a fiatal játékosaink a rutinos, felnőtt asztaliteniszezők mellett – mondta el Tóth Tibor vezetőedző. – A NB II-es csapatunk számára a biztos bent maradást tűztük ki célul, nem szeretnénk nagy elvárásokat megfogalmazni, hiszen sok a rutintalan játékosunk. Az a legfontosabb, hogy a soproni fiatalok fejlődjenek. Míg az Extraligában neves, de nem soproni asztaliteniszezők képviselték a Turris SE színeit, addig idén mindhárom csapatunkban kizárólag saját nevelésű játékosok kapnak szerepet.

A szakvezető hozzátette: idén nyáron több edzőtáborban vettek részt a fiatal játékosaik, augusztus végén Hannoverben csiszolhatták tudásukat a soproni asztaliteniszezők.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...