Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hétszáz úszó Sopronban
A IV. Lőver Kupán 7–17 éves versenyzők ugrottak medencébe, a többség külföldről (Ausztriából, Csehországból) érkezett. Fotó: Németh Péter

„Ilyen magas szintű sportlétesítmény nincs egész Ausztriában”

Hétszáz úszó Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Idén is nagy siker volt a Lőver Kupa elnevezésű úszóverseny: rekordszámú, 672 sportoló érkezett a Lőver uszodába, hogy megmutassa felkészültségét. Sopronból mintegy 80 úszó vett részt a futamokon.

A verseny megnyitóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere hangsúlyozta: a magyar állam támogatásával 2021-re készült el az új Lőver uszoda városunkban. Azóta sok komoly, hazai és nemzetközi versenynek adott otthont a magas színvonalú sportlétesítmény. Ismert úszók, olimpikonok is edzettek, versenyeztek már a soproni uszodában, de mégis az a legjobb érzés, amikor a gyerekek töltik meg a létesítményt.

Az egyes versenyszámokban a 7–17 éves korú versenyzőknek lehetőségük volt arra, hogy megússzák a saját hazájuk országos bajnokságain az induláshoz szükséges szintidőket.


– Ausztriából, Németországból, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból és Romániából is érkeztek versenyzők – mondta Koch Róbert, a szervező Széchy Tamás Sportiskola Sopron Egyesület elnöke. – Nem véletlen, hogy ennyire népszerű a külföldiek körében a Lőver uszoda: nyugodtan mondhatom, hogy ilyen magas szintű sportlétesítmény nincs egész Ausztriában, Csehországban is csak néhány. Ennek köszönhető, hogy a versenyeink résztvevőinek többsége külföldről érkezik, a IV. Lőver Kupán a mezőny háromnegyede jött az említett országokból.

A Lőver Kupán az előfutamokat délelőtt, a döntőket délután rendezték, tehát a nagy versenyek lebonyolítási rendszerét követték. Az eredményekre a soproni versenyzők is büszkék lehetnek, hiszen több első, második és harmadik helyet is elértek városunk úszói.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.