Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Iniguez: messze még a FINAL4

| Munkatársunktól | Sport

Egyedülálló bravúrt hajtott végre a Sopron Basket női kosárlabdacsapata azzal, hogy egymást követő két évben a legjobb négy közé jutott az első számú európai kontinenstorna, az Euroliga négyesdöntőjébe.

Mint arról beszámoltunk, a francia Bourges elleni negyeddöntő első mérkőzésén egy ponttal győzött a soproni együttes, hogy aztán a visszavágón a sokadik különleges bravúrt végrehajtva, magabiztosan nyerjen az ötezer francia szurkoló előtt. Azóta az is kiderült, hogy a tavalyihoz képest változik a négyesdöntő lebonyolítási rendje: már nem érvényes az a szabály, miszerint amennyiben a FINAL4-ba két csapat is azonos országból érkezik, ez a két együttes nem játszhat döntőt. Az idei évtől ez is lehetséges, így a Sopron Basket a címvédő Jekatyerinburggal, a cseh USK Praha pedig a Kurszkkal csap össze az elődöntőben. Roberto Iniguez vezetőedző hangsúlyozta, hogy nagy eredmény a négyesdöntőbe jutás, de egyelőre nem ez a téma a csapatnál. 

– Csak április közepén rendezik meg a FINAL4-t – mondta a vezetőedző. – Nagyon örülök annak, hogy ismét bejutottunk a négyesdöntőbe, de ez még nagyon messze van, így egyelőre nem ezzel foglalkozunk elsősorban. A sikeres negyeddöntőt követően adtam néhány nap pihenőt a játékosaimnak, akik múlt hét közepétől rázódtak vissza a munkába. Így a legfontosabb az, hogy őket újra formába hozzuk, és ez időbe telhet. Vannak még fontos mérkőzéseink a FINAL4 előtt a bajnokságban is, most ezekre fókuszálunk.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.