Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Itthon, de nemzetközi vizeken
A 18 hazai mellett 27 külföldi egyesület nevezett úszókat a hétvégi versenyre. A megmérettetésen sikeresek voltak városunk sportolói: 16 arany-, 22 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek. Az eredmények alapján 36 versenyszámban indulhatnak soproni fiatalok a korosztályos rövid pályás bajnokságon.Fotó: Németh Péter

42. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny: Igazolt versenyzők vehettek részt a futamokon

Itthon, de nemzetközi vizeken

| Munkatársunktól | Sport

45 egyesület képviseletében 460-an jelentkeztek idén a dr. Csik Ferenc emlékversenyre. A 42. alkalommal megrendezett, nagyszabású úszómegmérettetés elsősorban a fiatalok számára volt jó erőfelmérő.

A hazai pályán versenyző soproni úszók közül több mint ötvenen szálltak vízbe hétvégén, a 42. Dr. Csik Ferenc Emlékversenyen. Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Úszó Szakosztályának vezetője elmondta: volt már ennél nagyobb létszámú úszóverseny is az új Lőver uszodában, ugyanakkor az emlékversenyek 42 éves történetében mindenképpen rekordot jelent a nevező úszók száma. – Ma már komoly márkanév az úszósportban a dr. Csik Ferenc emlékverseny, és ez nemcsak Magyarországon van így: a 18 hazai mellett nem kevesebb mint 27 külföldi egyesület nevezett úszókat – kezdte Kókai Zsolt. – A versenyzők többsége a szomszédos országokból, Ausztriából és Szlovákiából érkezett, ugyanakkor idén romániai versenyző is medencébe szállt Sopronban. Örömteli, hogy ilyen komoly érdeklődést váltott ki a szakmában az emlékversenyünk, ez nyilván köszönhető annak is, hogy ma már minden igényt kielégítő sportuszodában rendezzük a futamokat. A szakosztályvezető hozzátette: az egyesület egyértelmű célja, hogy a dr. Csik Ferenc emlékverseny elsősorban utánpótláskorú fiataloknak adjon lehetőséget: egyrészt erőfelmérés a nemzetközi mezőnyben, hiszen itt nem csak egy ország legjobbjaival kell megküzdeniük a helyezésekért. Másrészt a soproni megmérettetés után öt héttel rendezik meg a korosztályos, rövid pályás magyar bajnokságot Szegeden. A dr. Csik Ferenc emlékversenyen pedig lehetőségük volt a fiataloknak megúszni azokat a szintidőket, amellyel az országos megmérettetésre kvalifikálták magukat. – Mindenki tudja, hogy ez milyen fontos utánpótlás-megmérettetés, egyáltalán nem kellett noszogatni a hazai versenyzőket a nevezésre – folytatta Kókai Zsolt. – A Széchy Tamás Sportiskola ötvenkét fiatal úszóval képviseltette magát, így a soproni versenyzők is megtudhatták, mire képesek akkor, ha több nemzet képviselői állnak a rajtkőre. Korábban mindenki indulhatott ezen a versenyen, most azonban az úszószövetség döntése értelmében csak igazolt versenyzők vehettek részt a futamokon. Ahhoz, hogy egy sportolót leigazoljunk, az adott versenyszámokban egy szakmai minimumvizsgát kell tennie. Tehát tulajdonképpen van már egy előválogatás a megmérettetés előtt. A 42. Csik Ferenc Emlékverseny kétnapos volt.

Megnyitó és koszorúzás: Az emlékverseny hivatalos megnyitója alkalmából dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója megkoszorúzta dr. Csik Ferenc emléktábláját. A polgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta: az új Lőver uszodában már számos hazai és nemzetközi, rangos úszóversenyt rendeztek meg, ez is bizonyítja a létjogosultságát.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.