Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

„Jeca” visszatér Sopronba

| Munkatársunktól | Sport

Jelentős átalakítások után kezdi meg a 2017/18-as szezont az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata. Több távozó és érkező is van, a szurkolók korábbi nagy kedvence, Jelena Milovanovic visszatér a hűség városába.

A bajnok és kupagyőztes idei csapatból biztosan távozik Cayla George, Tijana Adjukovic, Shenise Johnson, Laura Aldazabal és 6 sze­­zon után elhagyja a csapatot a szerb center, Sara Krnjic is. 

A korábbi soproni kö­­zön­ség­ked­venc visszatér városunkba: „Jeca”, azaz Jelena Milovanovic az idei spanyol bajnokság rájátszásának legértékesebb kosarasaként kötött ismét szerződést az Uniqával. Szintén nagy fogásnak tűnik a brazil válogatott centere, Clarissa Dos Santos, aki centerposzton erősítheti a csapatot. Szintén az együttesben szerepel ősztől a 20 esztendős hátvéd, Angela Salvadores, aki a FIBA-nál az év európai utánpótlás játékosa volt. Újként érkezik a jövő évi keretbe a szerb Tina Jovanovic is.

Hátvéd poszton a rutinos Fegy­­­­ver­neky Zsófia és Turner Yvonne mellett a fiatal Weninger Virág és Böröndy Dominika lesz bevethető. A bedobó pozícióban a tá­­vozó légiósok helyén Alexandra Crvendakic, valamint két fiatal magyar, Dubei Debóra és Czukor Dalma szerepel. A soproniak keretét erősíti jövőre is Határ Bernadett és Bakó Patrícia.

– Csak egy tengerentúli státu­szú játékosunk van egyelőre, a má­­­­sik lehetőséget az átigazolási szezon lezárásáig szeretnénk nyitva hagyni – mondta Török Zol­tán ügyvezető. – Fő célunk to­­vábbra is az eredményes nem­­­­­zetközi szereplés, valamint a te­­hetséges, fiatal játékosok fejlesztése és beépítése a csapatba.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.