Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó focival szórakoztatni...
A felkészülési meccseken jó képet mutatott magáról az SC Sopron. Fotó: Caola SC Sopron

Folytatódik a labdarúgó NB III. – március 3-án játszik a Sopron

Jó focival szórakoztatni...

| Munkatársunktól | Sport

A Caola SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata az északnyugati csoport 11. helyéről várja a tavaszi folytatást. Az együttes legutóbb tavaly november végén lépett pályára bajnoki mérkőzésen, az azóta eltelt időszak pihenéssel és edzésekkel telt.

– Hogyan sikerült a felkészülés? – kérdezett vissza nevetve Bücs Zsolt vezetőedző. – Majd az első forduló után megmondom. Komolyra fordítva a szót, az eddig lejátszott edzőmérkőzések alapján nem lehet okunk panaszra. A terhelés miatt akkor jött ki a fáradtság a játékosokon, amikor terveztük, általában jó eredményeket értünk el velünk azonos osztályban szereplő csapatok ellen is. Pozitívnak tartom, hogy az ellenfél vezetése után sem estünk össze, ki tudtunk egyenlíteni.

A téli átigazolási időszakban Sopronba szerződött Maka Alex támadó Ausztriából és Kun László bal oldali védő Dunaföldvárról, a legfrissebb szerzemény pedig Weisz Milán 17 éves középpályás az MTK-ból.

– Maka és Kun leigazolásával is erősödtünk. Az előbbi az NB III. keleti csoportjában korábban gólkirály volt, az utóbbi pedig hiányposztra érkezett, megbízható hátvéd – folytatta Bücs Zsolt. – Egy ballábas belső védőre még szükségünk lenne, jelenleg a jobblábas Bokor tölti be ezt a posztot, hozzáteszem, nem is rosszul. A kezdőcsapatban egy-két helyen még vannak kérdőjelek.

A piros-fehérek a Komárom ellen hazai pályán kezdik a tavaszi szezont, az edző bízik a jó szereplésben.

– Ha az őszi meccseket nézem, a helyzetek alapján maradt bennünk néhány pont – hangsúlyozta Bücs Zsolt. – Ha ezek meglennének, akkor most a hetedik–kilencedik helyen kényelmes pozícióban állnánk. A továbbiakban úgy akarunk szerepelni, hogy egy percig se legyenek kiesési gondjaink, és a bajnokság végére elérjük a fent említett helyezések valamelyikét. A csapatunk még mindig nagyon fiatal, csupán a két új igazolás, illetve a harmincegy éves Kalász tartozik a középgenerációhoz. A többiek szerintem ősszel kellő rutint szereztek az NB III-ban, az akadémiákról hozzánk került játékosok megtanulták, milyen a felnőtt futballban tétért játszani. Bízom benne, hogy a pozitívumok kijönnek majd a pályán. Szeretnénk jó focival szórakoztatni a soproni közönséget, hogy minél többen legyenek a lelátón.

A tavaszi szezon első mérkőzését március 3-án 14 órakor a városi stadionban a Komáromi VSE ellen játssza a Caola SC Sopron. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...