Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubileumi futófesztivál
A futófesztivál résztvevői 10 és 6 kilométeres távok közül választhattak, de a kisebbek számára kijelöltek egy 1000 méteres pályát is. Fotó: Németh Péter

Versenyzési lehetőséget kaptak amatőrök és profik

Jubileumi futófesztivál

| Munkatársunktól | Sport

Idén 20. alkalommal rendezték meg az ágfalvi futófesztivált. A jubileumi sportrendezvényen többféle táv várta a versenyzőket, és számos sportbemutatót is láthattak az érdeklődők.

– Húsz évvel ezelőtt alapvetően az volt a célunk, hogy a futófesztivál bevételeinek segítségével sporteszközöket, -felszereléseket vásároljunk az iskola részére, ezzel is javítva a tanulóink sportolási lehetőségeit – kezdte Suhaj József, az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola igazgatója, a futófesztivál szervezője. – Ezt a hagyományt két évtizeden át megőriztünk, ugyanakkor tavaly nagyon komoly előrelépés történt ez ügyben, hiszen elkészült az új iskolaépület, illetve a modern, minden igényt kielégítő tornacsarnok Ágfalván. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a futófesztivál helyszínéül is az oktatási intézményünket jelöljük ki.

A résztvevők 10 és 6 kilométeres távok közül választhattak, sőt, a kisebbek számára volt egy 1000 méteres pálya is. A jubileumi futófesztiválra szép számmal érkeztek nevezések.

– Fontos volt, hogy idén is versenyezhessenek az amatőr és profi futók, de emellett a jubileumi futófesztiválon számos kísérőrendezvénynyel vártuk az érdeklődőket – folytatta Suhaj József. – A Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdázói és a Soproni Torna Club fiataljai is tartottak bemutatót. Emellett külön érdekesség volt a soproni tájfutók által készített, úgynevezett mátrixpálya. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a gyerekek számozott székek között mozogtak, de térképet kaptak, így kellett eligazodniuk a mini tájfutó pályán.

A XX. jubileumi Ágfalvi Futófesztivál résztvevői ­kangoo- és aerobikbemutatót is láthattak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.