Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Keresik az összhangot
Fazekas Csaba (labdával) már a rutint képviseli az idei SKC-ban.

Keresik az összhangot

| Munkatársunktól | Sport

Egyéves nyíregyházi kitérő után ismét az SKC-ban szerepel Fazekas Csaba. A 24 éves bedobó furcsa helyzetbe került: amikor eligazolt Sopronból, az egyik legfiatalabb játékosnak számított, idén pedig a második legidősebb magyar.

– Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz Nyíregyházáról a Sopron KC-hoz?

– Először 2019-ben igazoltam Nyíregyházáról Sopronba, akkor még Sabáli Balázs volt a vezetőedző. Három évet töltöttem itt, majd tavaly azzal keresett meg nevelőegyesületem, hogy menjek haza, nagyon számítanának a játékomra. Sajnos a szezonunk nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, hiszen a csapat kiesett a legmagasabb osztályból.

– Miért döntöttél úgy, hogy ismét itt játszol?

– Úgy éreztem, az NB I. A csoportban van a helyem, a másodosztályban nem szívesen szerepeltem volna. Éppen ezért nagyon örültem Bors Miklós vezetőedző invitálásának. Érdekes helyzet, hiszen az egyik legfiatalabb játékosként igazoltam el Sopronból, most pedig 24 évesen már az a feladatom, hogy rutinommal segítsem az együttest. A vezetőedző nemcsak a játékomra számít, hanem azt is elvárja tőlem, hogy tapasztalatommal támogassam a csapat menedzselését, próbáljam építeni a csapaton belüli kémia kialakulását.

– Hogy tetszik az új szereped?

– A fiatalszabály miatt a második félidőben töltök több időt a pályán. Úgy érzem, mostanra megszoktam a legmagasabb osztály légkörét, már nem vagyok lámpalázas. Sokszor nem könnyű felvenni a ritmust a nagyszünet után, de igyekszem élni a lehetőséggel. Az a célom, hogy a játékom alapján úgy tekintsenek rám, mint egy meghatározó magyar játékosra, aki gyakorlatilag kihagyhatatlan a csapatból, lehet építeni a játékára a legnehezebb ellenfelekkel szemben is.

– Mire lehet képes idén a soproni csapat?

– Úgy gondolom, hogy nagyon gondosan összeválogatott játékosokból áll a keretünk. A légiósaink felkészült és intelligens kosárlabdázók. A magyar magból pedig többen évek óta együtt kosárlabdázunk. Nagyon bízom abban, hogy ez a 12 ember megtalálja az összhangot, hogy igazán erős csapatot alkossunk. Ehhez minden játékos karakterét össze kell kovácsolni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.