Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Két keréken a városban
A 8. Tekerj Sopron! rendezvényen sok kisgyermekes család vett részt – a biciklisek a Kodály térről indultak, majd a belvárost érintve ismét a Jerevánra tértek vissza.

Több mint háromszázan teljesítették a hat kilométeres távot

Két keréken a városban

| Munkatársunktól | Sport

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a kerékpározást népszerűsítő Tekerj Sopron! biciklitúrát városunkban. A program ezúttal is népszerű volt.

ben rengetegen szálltak nyeregbe és teljesítették az amúgy nem túlságosan nehéz pályát: a kerékpározók a Kodály térről indultak, majd a belvárost érintve ismét a Jereván városrészre tekertek vissza.

A 8. Tekerj Sopron! rendezvényen két keréken vett részt dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva, a Jereván-lakótelep településrészi önkormányzat elnöke, Sopron kulturális tanácsnoka, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő. Köszöntőjében dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: a szabadidős sportrendezvénnyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a biciklizés nemcsak kiváló mozgásforma, hanem valós közlekedési alternatíva is a városban.

A sportesemény rendkívül népszerű volt a gyerekek és felnőttek körében is, összesen több mint háromszázan teljesítették a mintegy hat kilométeres távot. A kerékpáros felvonulás után 13 biciklit, bukósisakokat és más kerékpáros felszereléseket sorsoltak ki a résztvevők között.

A nyolcadik Tekerj Sopron! sportrendezvényt az európai mobilitási hét keretében rendezte meg Sopron önkormányzata.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A szabadidősport városa

A szabadidősport városa

2024. 02. 14. | Rázó László

Nemzeti sportvárosként szokták aposztrofálni Sopront, ugyanakkor Kósa István, a Soproni Szabadidősport Szövetség elnöke szerint településünk méltán pá...

Sportoló nemzet

Sportoló nemzet

2024. 02. 14.

Több mint kétszáz gyermek vett részt a Sportoló Nemzet kosárlabdakupán szombaton Sopronban.