Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Két keréken a városban
A 8. Tekerj Sopron! rendezvényen sok kisgyermekes család vett részt – a biciklisek a Kodály térről indultak, majd a belvárost érintve ismét a Jerevánra tértek vissza.

Több mint háromszázan teljesítették a hat kilométeres távot

Két keréken a városban

| Munkatársunktól | Sport

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a kerékpározást népszerűsítő Tekerj Sopron! biciklitúrát városunkban. A program ezúttal is népszerű volt.

ben rengetegen szálltak nyeregbe és teljesítették az amúgy nem túlságosan nehéz pályát: a kerékpározók a Kodály térről indultak, majd a belvárost érintve ismét a Jereván városrészre tekertek vissza.

A 8. Tekerj Sopron! rendezvényen két keréken vett részt dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva, a Jereván-lakótelep településrészi önkormányzat elnöke, Sopron kulturális tanácsnoka, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő. Köszöntőjében dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: a szabadidős sportrendezvénnyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a biciklizés nemcsak kiváló mozgásforma, hanem valós közlekedési alternatíva is a városban.

A sportesemény rendkívül népszerű volt a gyerekek és felnőttek körében is, összesen több mint háromszázan teljesítették a mintegy hat kilométeres távot. A kerékpáros felvonulás után 13 biciklit, bukósisakokat és más kerékpáros felszereléseket sorsoltak ki a résztvevők között.

A nyolcadik Tekerj Sopron! sportrendezvényt az európai mobilitási hét keretében rendezte meg Sopron önkormányzata.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.