Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Középházban a vízilabdázók
Az országos bajnokság rájátszásában a Soproni Vízilabda Sport Egyesület mindhárom csapata győzni tudott a Nyíregyháza fiataljai ellen. Fotó: Németh Péter

„Nem adjuk fel, jövőre mindenképp szeretnénk bejutni a felsőházba”

Középházban a vízilabdázók

| Munkatársunktól | Sport

Három korosztály is a középházi rájátszás küzdelmeiben vesz részt a vízilabda országos utánpótlás-bajnokság küzdelmeiben. A soproni pólósok jól állnak: az U15-ös és az U17-es együttes is vezeti az aktuális tabellát.

Minden esély megvan arra, hogy a soproni vízilabdázók megszerezzék a legjobb helyezést a középházban, ami összesítésben a kilencedik pozíció lehet.

– A célunk az volt, hogy a felsőházi rájátszásba jussunk – kezdte Piotr Resiak, az U15-ös csapat edzője. – Ehhez azonban nem elég egy csapat jó teljesítménye: az U15, U17 és U19-es korosztályok eredményeit átlagolják, ez alapján alakul ki a felsőház és a középház mezőnye. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület U15-ös csapata 3. lett az alapszakasz nyugati csoportjában, az U17-eseink az 5. pozícióban végeztek. Sajnos az U19-es, ifi korosztálynak nem ment ilyen jól, hiszen csak nyolcadikak lettek, így végül összesítésben lemaradtunk a felsőházi rájátszásról. Nem adjuk fel, jövőre mindenképp szeretnénk bejutni.

A szakember hozzátette: nincs könnyű dolguk az országos bajnokságban, hiszen a soproniak hatos csoportjában három budapesti, egy tatabányai együttes mellett a Nyíregyháza szerepel. Így az idegenbeli mérkőzésekre sokat kell utazniuk, ugyanakkor a fiatalok fejlődése szempontjából fontos, hogy az egész ország pólósai ellen játszhatnak, és gyűjthetnek hétről hétre értékes tapasztalatokat.

A múlt hétvégi, Nyíregyháza elleni játéknapon a Soproni Vízilabda Sport Egyesület mindhárom csapata győzni tudott, így az U15-ös és U17-es korosztály is őrzi veretlenségét a középházi rájátszásban.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.