Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kupadöntőre hangolva

Sopron Basket: Stefanie Dolson csatlakozott a csapathoz

Kupadöntőre hangolva

| Munkatársunktól | Sport

Nagyon kemény meccsekre számít a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében a Sopron Basket másodedzője. ­Laczka Miklós szerint nem hibázhat a csapat, ha idén is el akarja hódítani a serleget.

– Shey Peddy, valamint Aby Gaye távozott, egy olimpiai bajnok, Stefanie Dolson pedig érkezett, milyen változást hoznak a cserék?

– Shey Peddy helyére nem jött új kosaras, így ez kicsit megváltoztatta a rotációnkat. A centerposzt esetében más a helyzet: Aby Gaye sajnos nem igazán tudott beilleszkedni a csapatba, így nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit vártunk tőle – és amit a kosárlabdázó is elvárt volna magától. Ez a helyzet senkinek sem kedvezett, ezért döntöttünk úgy, hogy külön utakon folytatjuk. A helyére érkező Stefanie Dolson rendkívül tapasztalt, komoly eredménysort maga mögött tudó játékos.

– Miben segítheti a csapatot Dolson leigazolása?

– Stefanie rendkívül sokoldalú kosárlabdázó. Ami kiemelt szempont volt: a palánk alatti csatában kiválóan tudja hasznosítani fizikai adottságait. 196 centi magas, erős játékos, az a fajta, jó értelemben vett keménység, amit ő képvisel, picit hiányzott eddig a játékunkból. Ugyanakkor azt is tudjuk róla, hogy végtelenül intelligens kosárlabdázó. Mind támadásban, mind pedig védekezésben nagyot lendít majd a játékunkon, ebben biztos vagyok.

– Mikor mutatkozhat be az új játékos?

– Sok ideje nem lesz akklimatizálódni, de bízom benne, hogy a Magyar Kupában már pályára tud lépni. A szakmai stábnak is kihívás, hogy gyorsan beépítsük a csapatba. Ez azért is fontos, mert az Euroligában is nagy szükség van ilyen típusú játékosra.

– Mire számít a szakmai stáb a Magyar Kupa küzdelmeiben?

– Már az első meccsünket is a lehető legkomolyabban kell venni, hiszen a TFSE–MTK képes meglepetésekre. Továbbjutás esetén a Győr–PEAC párharc győztesével játsszuk az elődöntőt. A ­PEAC-ot sem lehet leírni, a Győrtől pedig kikaptunk legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön. A nagy rivális Szekszárddal csak a döntőben kerülhetünk össze, de odáig el is kell jutni… Egy biztos: hibázni nem lehet a nyolcasfinálé egyik mérkőzésén sem.

Jön a nyolcadik szezon: Aláírt a 2022–2023-as szezonra Határ Bernadett – tudatta a Sopron Basket. – Nagyon örülök, hogy sikerült Bettit itthon tartanunk. Az ő története ugyanis észrevétlenül klubunk védjegyévé is vált – mondta Török Zoltán ügyvezető. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...