Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Már készülnek  a csonka szezonra
A Sopron Basket gőzerővel készül a magyar bajnoki és kupa­küzdelmekre. Fotó: Németh Péter

Már készülnek a csonka szezonra

| Munkatársunktól | Sport

A Sopron Basket női kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést a 2023–24-es szezonra. A klub ebben az évadban nem vállalta a nemzetközi szereplést, így kizárólag a Magyar Kupa, illetve a bajnoki mérkőzéseken lépnek pályára a játékosok.

A keret nem volt teljes az induláskor, hiszen két meghatározó kosaras, Határ Bernadett, illetve Yvonne Turner még Amerikában tartózkodik, ugyanis javában tart a női NBA (WNBA) szezonja. Böröndy Vivien és Papp Klaudia a 3×3-as válogatott szereplése miatt kapcsolódott be később a közös munkába, négy fiatal tehetség pedig az U16-os utánpótlás-válogatottnál szerepelt.

A hiányzó játékosok ellenére kellő létszámban vannak jelen kosárlabdázók a Sopron Basket edzésein, hiszen a felkészülést együtt kezdte meg a profi csapat, illetve az amatőr ligában szereplő Sportdarázs–SMAFC együttese.

Laczka Miklós másodedző szerint máshogy néz majd ki a heti munka úgy, hogy csak egy bajnoki mérkőzésre kell készülni, ugyanakkor a játékosok motivációjával nem lesz probléma.

– Amikor aláírták a szerződést a kosárlabdázóink, pontosan tudták, hogy mit vállalnak – mondta Laczka Miklós. – Azt gondolom, hogy minden játékosunk maximális teljesítményt szeretne nyújtani a klubért ebben az idényben is. Fontos feladatunk lesz idén, hogy tehetséges fiatal kosarasokat képezzünk, és próbáljuk meg minél inkább beépíteni őket a csapatba. Kiemelt cél az akadémiai korú játékosok kosártudásának fejlesztése, mindenképp nagyobb felelősség hárul idén a csapaton belül a magyar játékosokra. Ezzel együtt is szeretnénk a klub múltjához méltó eredményt elérni a szezon végére.

A szakmai stábban fontos változás, hogy a szezonkezdettől bekapcsolódott a munkába David Brooks, aki az egyéni képzésekért lesz felelős.

A Sopron Basket együttesét először szeptember 8-án láthatja pályán a közönség, ehhez azonban egészen Brnóig kell utazni, a cseh városban játssza bemutatkozó mérkőzését a csapat. Hazai pályán pedig először szeptember 13-án a megyei rivális Győr ellen lép parkettre a bajnoki címvédő soproni együttes.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.