Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megvédte címét
Poór Brigitta elsőként ért célba a németországi tereptriatlon Eb-n

Poór Brigitta újra Európa-bajnok lett

Megvédte címét

| Munkatársunktól | Sport

Poór Brigitta megvédte címét az XTERRA tereptriatlon Európa-bajnokságon a németországi Zittauban.

A versenyen a soproni sportoló az 1500 méteres úszás után második volt, majd a világ egyik legkeményebb, 36 kilométeres terepkerékpáros pályáján hamar átvette a vezetést, és előnyét a 10 kilométeres terepfutás során is magabiztosan megőrizte.

A versenyen a többszörös olimpikon és világbajnok cseh Helena Erbenova-Karaskova – aki terepfutásban különösen erős – több mint három perccel később ért célba. Poór Brigitta tavaly Dániában az XTERRA Európa-bajnokságot, illetve a sorozat zittaui versenyét is megnyerte, vagyis idén egyszerre két címvédést ünnepelhetett.

Az eredmények: első helyezett Poór Brigitta (2:57:11 óra), második helyezett a cseh Helena Erbenova-Karaskova (3:00:57), lett, míg a bronzérmet az ausztriai Carina Wasle (3:01:39) szerezte meg.

Poór Brigitta igazán remek időszakot tudhat maga mögött. Idén áprilisban Máltán világkupa aranyérmet szerzett, majd ezt követte a kiváló szereplés az Európa-bajnokságon. A soproni versenyző kétségtelenül az elmúlt évek egyik legsikeresebb és legdinamikusabban fejlődő sportolója, aki nemcsak terepen, de országúton is sikeres. Az XTERRA tereptriatlon sportág mércéjével mérve még mindig fiatalnak számít, a legerősebb évei még csak most következnek.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...